Голландські експерти презентували вінничанам механізми інвестиційної привабливості

В культурному просторі «Галереї ХХІ» представникам бізнесу та громадськості Вінницької області презентували одночасно корисні та пізнавальні засоби співпраці з нідерландськими компаніями в рамках круглого столу «Механізми інвестиційної привабливості. Структурування бізнесу в ЄС. Досвід Нідерландів». Участь у заході, зокрема, взяли: голова ради «Фундації креативного бізнесу» Руслан Анфілов, заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко, координатор проекту "Residence of Startups" Андрій Станіславський та координатор Клубу української промоції "StartUp Club" Михайло Радіо.

Своїм голландським досвідом з присутніми ділились засновники та керівники компанії «Blue Clue Tax Solutions» Тон Крол та Марк Фруйт ван Гертог та керівник інноваційних програм мерії міста Амстердам Александра Белікова.

Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко запевнив у тому, що Вінниччина відкрита для іноземних партнерів, обласна влада зацікавлена у встановленні нових контактів та започаткуванні нового бізнесу на теренах області: «Тут сьогодні присутні усі ті люди, які однозначно зацікавлені у встановленні нових робочих контактів, залученні інвестицій, розширенні бізнесу та перейняттю позитивного європейського досвіду, в тому числі голландського. Перш за все, зазначу, що Вінницька область впевнено утримує лідируючі позиції регіону та дуже динамічно розвивається. Це, зокрема, обумовлено підвищенням зацікавленості до Вінницької області з боку інвесторів, як до регіону де можна започатковувати та розвивати бізнес-проекти. Окремо хочу зазначити про те, що Вінниччина вже традиційно має першість у сфері аграрного бізнесу. Тут сконцентрована велика кількість підприємств аграрного сектору: ПАТ «Миронівський хлібопродукт», ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат» та інші. Крім того, в регіоні працює безліч компаній з іноземним капіталом. На сьогодні, ми створюємо нові робочі місця та конкуренцію на ринку праці, що дозволяє збільшувати заробітну плату: за останній рік на промислових підприємствах вона зросла на 30%».

Інвестиційний потенціал міста Вінниці присутнім презентував заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський, зокрема, звернувши увагу на вдале географічне положення міста та високий людський потенціал, сконцентрований в його межах. Крім того, заступник міського голови окремо зупинився на досягненнях міста, зокрема: першість у рейтингу задоволеності якістю сфер і послуг, найкомфортніше місто для ведення бізнесу, вчетверте найкомфортніше місто для життя в Україні, сертифікат IBI-рейтингу про високу інвестиційну привабливість та інші. Також, Владислав Скальський детально розповів про наявні в межах міста Вінниця два індустріальні парки та плани на майбутнє.

Голландським досвідом створення «екосистеми» стартапів поділилась керівник інноваційних програм мерії міста Амстердам Александра Белікова, зупинившись на тому, як різні організації, взаємодіючи, не лише створюють стартапи, але й дають їм «путівку у життя». В результаті, на сьогоднішній день, StartupAmsterdam налічує більше 2000 стартапів, створив такі великі голландські компанії як Adyen, Booking.com, Elastic та працює з великими іноземними компаніями Uber, Netflix, Tesla, Google. Організація проводить більше 1600 заходів, спрямованих на розвиток системи стартапів та більше 50 місць для коворкінгу.

Засновники та керівники компанії «Blue Clue Tax Solutions» Тон Крол та Марк Фруйт ван Гертог у свою чергу презентували учасникам діяльність своєї компанії, яка надає консультаційні послуги у сферах судової практики, дотримання податкового законодавства та корпоративного права. Голландці розповіли про конкретні кейси їх професійного досвіду та пояснили чому великий бізнес надає перевагу інвестуванню саме у Нідерландах.




Переглядів: 2524
Поширень: 2

Останні новини