Мешканці «Академічного» мають можливість отримувати медичні послуги поруч із домом

Близько місяця у мікрорайоні «Академічний» працює амбулаторія загальної практики сімейної медицини №7 ЦМПСД №2. Заклад розмістився в будинку по вулиці Тимофіївській, 8. Як працює новий медичний заклад, проінспектував Вінницький міський голова Сергій Моргунов 29 листопада під час виїзної  наради. 

В амбулаторії облаштовані п’ять лікарських кабінетів, а також кабінет профілактичних щеплень, невідкладної допомоги та палата денного стаціонару на 4 ліжка. Медичні послуги в амбулаторії отримують жителі «Академічного», приватного сектору району  Гніванського шосе з провулками, а також частина мешканців по вулиці Пирогова та мікрорайону Сабарів.

Як зазначив міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради, приміщення під амбулаторію у мікрорайоні «Академічний» було передбачене в рамках інвестиційної угоди із забудовником. Усе необхідне  медичне обладнання для амбулаторії, меблі та інвентар закупили за кошти міського бюджету.

«Наявність амбулаторії сімейного лікаря для мікрорайону дуже важлива. Тому що первинна ланка надання медичних послуг повинна бути максимально близько до людей, там, де вони проживають. Таких амбулаторій в нас 31 в 5 Центрах первинної медико-санітарної допомоги. І це якраз той приклад, що у новому мікрорайоні можна отримати першу медичну допомогу, записатись до сімейного лікаря, до терапевта, педіатра, зробити щеплення, отримати невідкладну медичну допомогу у межах доступності. В амбулаторії на даний час зареєстровано 6 тисяч вінничан, які вже підписали декларації із сімейними лікарями. Але потужності цієї амбулаторії дозволяють обслуговувати 15-20 тисяч. Зараз тут працює 2 сімейних лікаря, але є можливості для розширення. З точки зору технічного забезпечення ми максимально забезпечуємо меблями, обладнанням, комп’ютерною технікою з виходом в інтернет», - каже міський голова Сергій Моргунов

Очільник міста додав, що ще одна нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини в цьому році запрацювала на Старому місті. В подальших планах у міської ради відкрити нові амбулаторії в мікрорайоні Сабарів та по вул. Київській.  

«Шість тисяч населення прикріплено до цієї амбулаторії в мікрорайоні «Академічний». Вже близько двох тисяч пацієнтів протягом цього місяця звернулись до нас за допомогою. Ця амбулаторія тут дуже потрібна, адже мікрорайон розширюється, і люди вже сьогодні вдячні всім, що лікарі поряд з ними. Ми працюємо зараз і з тією частиною населення, яка ще з різних причин не підписала декларації із сімейними лікарями. Розповідаємо, що до кінця року дуже бажано це все зробити, бо реформування галузі передбачає можливість безкоштовно отримати від держави послуги на первинному рівні саме за таким принципом», - розповіла керівник ЦМПСД №2 Тамара Кривов’яз.

Довідка:

Відповідно до Концепції реформи фінансування системи охорони здоровʼя у Вінниці створено некомерційні комунальні підприємства первинного рівня. Мережа на сьогодні включає 5 центрів первинної медико-санітарної допомоги, у складі яких 31 амбулаторія ЗПСМ, в т. ч. 16 відокремлених. 

Комунальними некомерційними підприємствами «Центр первинної медико-санітарної допомоги м.  Вінниці» з Національною службою здоровʼя України укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій.

Підписано з пацієнтами майже 270 тис. декларацій, що становить 72% від кількості зареєстрованого населення міста (Вінниця - лідер серед обласних центрів). 



Вулиці: ТИМОФІЇВСЬКА


Переглядів: 6369
Поширень: 14

Останні новини