Резервісти Вінниччини приступили до навчань з бойової підготовки

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій 7 грудня, привітав резервістів оперативного резерву другої черги підрозділів територіальної оборони з початком навчальних зборів, які триватимуть до 11 грудня поточного року.

Основною метою проведення зборів є відновлення навченості особового складу оперативного резерву у діях при озброєнні та підготовка до виконання завдань за призначенням.

«Система територіальної оборони відіграє важливу роль у зміцненні обороноздатності України. Ситуація в державі досить непроста, і ми маємо усвідомити, що від кожного з нас залежить спокій в наших сім’ях та домівках, а також можливість впевнено дивитися у завтрашній день. Наразі ми реалізовуємо план заходів з територіальної оборони Вінниччини. Попереду – серйозна робота. На сьогодні в області розгорнуто два підрозділи територіальної оборони, один у м. Вінниця, інший – в м. Козятин», – повідомив Валерій Коровій.

Керівник області подякував військовим за оперативність та злагоджену роботу під час розробки комплексу всіх необхідних заходів із територіальної оброни області. Він висловив впевненість в тому, що заняття зі збройної підготовки несуть важливу роль, адже свідчать про постійне посилення обороноздатності Вінниччини. Валерій Коровій побажав військовозобов’язаним та їхнім родинам здоров’я, мирного неба та добробуту.

У свою чергу, військовий комісар Вінницького обласного комісаріату Олег Вінницький наголосив, що усі резервісти, яких викликали на збори, прибули у встановлені терміни та приступили до навчання. «Жодних проблем з комплектуванням не виникало, люди вмотивовані, чітко розуміють, для чого прийшли і що мають робити», – зазначив він. Олег Вінницький також повідомив, що сьогодні відбуватимуться навчання з вогневої та тактичної підготовки. Загалом резервісти виконуватимуть завдання територіальної оборони Вінниччини – посилену охорону і оборону державного кордону, охорону державних об’єктів, охорону військових об’єктів, несення служби на блок-постах, забезпечення правового режиму воєнного стану.

Навчальні збори з підрозділами бригади територіальної оборони відбуваються в області щорічно, цьогоріч до них залучено понад 600 осіб у складі двох підрозділів. Військовозобов’язаним видано зброю, повністю забезпечено побут та харчування, літню та зимову форму одягу.

З даного пункту здійснюється виїзд на тактико-стройові та спеціальні заняття. Військовозобов’язані оперативного резерву другої черги в ході навчань практично відпрацьовуватимуть навички щодо тих заходів, які будуть організовані в разі загострення обстановки, здійснюватимуть тактичну, військово-медичну підготовку, заходи з протидиверсійної боротьби. Всі командири мають певний вишкіл, а викладачі, залучені до навчань, – відповідний бойовий досвід.




Переглядів: 3335
Поширень: 1

Останні новини