У Вінниці нацгвардієць врятував життя людини

Під час несення служби з охорони громадського порядку  військовослужбовець надав першу медичну допомогу громадянину, який втративши свідомість впав та отримав травму голови.

Подія сталась  в Центрі адміністративних послуг “Прозорий офіс", що розміщений в будівлі Вінницької міської ради практично одразу після початку приймання громадян працівниками закладу. Начальник поста охорони порядку військовослужбовець військової частини 3008 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, старший солдат Олександр Томашевський помітив, що одному із відвідувачів стало зле.

«Я побачив, як один із громадян, що перебував у черзі, впав й сильно вдарився головою об плитку. Його аж розвернуло спиною до мене. По всім ознакам мені стало зрозуміло, що в чоловіка стався епілептичний напад, й неможна гаяти час»,- розповідає Олександр.

Відвідувачі центру, що знаходились поруч розгубились й дещо запанікували. Нацгвардієць одразу підбіг до непритомного громадянина та почав надавати йому першу допомогу.

«Підбігши до чоловіка я побачив, що він втратив свідомість та починає задихатись, - розповідає нацгвардієць,- негайно я почав проводити заходи, яким нас вчили інструктора на заняттях з медичної підготовки. Також, я раніше вже мав подібний досвід. Ще до призову на військову службу, коли ми грали у футбол, в одного з гравців команди суперника також стався напад і ми разом зі старшими товаришами надали йому допомогу. Мені одразу вдалось відновити дихання постраждалому та зупинити доволі серйозну кровотечу в районі скроні. Згодом громадянин прийшов у свідомість».

Бригада швидкої допомоги приїхала за декілька хвилин та доправила постраждалого до лікувального закладу.

Керівництво Вінницької міської ради подякувало старшому солдату Олександру Томашевському за рішучість та умілі дії.



Переглядів: 2413
Поширень: 0

Останні новини