З вчорашнього вечора прибиральна техніка розчищала місто від снігу

За останню добу у Вінниці випало 16 мм снігу, а висота снігового покрову наразі становить 19 см. У таких обставинах показник поступово досягне середньомісячної кількості опадів, яка складає 33-67 мм За прогнозами синоптиків снігопад продовжиться й 14 грудня. Очікується пониження температури до -4С.

У зв’язку з складними погодними умовами комунальні служби міста, які прибирають вулиці від снігу, працювали вночі. За словами директора КП «Вінницьке шляхове управління» розчищати дороги та тротуари під час снігопаду вийшло 40 одиниць техніки. 

«Прибирання розпочали вчора звечора. На дороги міста виїхали понад 40 одиниць техніки. Роботи проводилися по розчищенню проїжджої частини, пішохідних зон. Є такі місця де ми уже п’ятий раз проводимо очистку тротуарів, тому що сніг йде і його потрібно очищати. Наше підприємство забезпечене і технікою, і всіма необхідними матеріалами для проведення робіт», - зазначив начальник Вінницького шляхового управління Володимир Чорновол

Заступник директора департаменту житлового господарства міської ради Сергій Гречанюк розповів, що прибудинкові території розпочали прибирати з самого ранку близько 500 двірників. Задіяна також і техніка, яка розчищає проїзди.

«У таких складних погодних умовах важливо об’єднувати зусилля. Сьогодні люди, які прибирають двори, здебільшого похилого віку. Зрозуміло, що їм важко, і вони не можуть виконувати роботу так швидко, як би хотілось мешканцям. Тому і ми, і самі двірники будуть вдячні, якщо жителі, які мають вільний час, по-людськи допоможуть прибрати біля свого під’їзду, розчистять пішохідні доріжки чи територію біля своєї автівки. На прибудинкові території виїхала також 21 одиниця техніки. Прибирання розпочали о 04:00, двірники вийшли о 6:00. Основною проблемою є автомобілі, які стоять у дворах і не дають техніці розчистити двори. Тому звертаюся до власників, якщо є можливість – відігнати автомобілі щоб ми виконали свою роботу», - сказав Сергій Гречанюк

Як повідомили у Вінницькому гідрометцентрі, сьогодні у місті протягом дня йтиме сильний сніг, місцями будуть хуртовини, на дорогах ожеледиця. Вночі температура -2С, вдень +3С. Тому комунальні служби звертаються до власників автомобілів не залишати автівки на дорозі, щоб не ускладнювати роботу прибиральній техніці, а також бути пильними на вулицях міста, зберігати дистанцію та безпечний швидкісний режим під час руху. 




Переглядів: 3221
Поширень: 1

Останні новини