У Вінниці відбулась публічна дискусія з питань регуляторної політики та місцевого економічного розвитку

12 грудня у хабі «Місто змістів» відбулась дискусія «Публічна регуляторна політика – драйвер місцевого економічного розвитку» за участі представників сектору Державної регуляторної служби у Вінницькій області, виконавчих органів Вінницької міської ради та представників об’єднань підприємців, що беруть участь у роботі Відкритої регуляторної платформи, а також органів місцевого самоврядування Вінниччини.

Учасники публічної дискусії підвели проміжні підсумки перегляду місцевого регуляторного середовища. А також - обговорили можливості поширення позитивного досвіду та ознайомились з напрацюваннями у сфері оприлюднення регуляторних відкритих даних регуляторними органами, зробленими у рамках проекту «Регуляторна мапа України», що здійснюється за підтримки Програми ТАPAS «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах».

«За півроку роботи Відкритої регуляторної платформи ми сформували Комісію з перегляду місцевого регуляторного середовища, опрацювати 18 нормативно-правових актів, що мають ознаки регуляторних, та надали рекомендації щодо скасування 13 рішень виконавчого комітету та міської ради, що втратили свою актуальність. Наразі виконавчим комітетом та міською радою скасовано 10 регуляцій. Крім того, вже є сформований план діяльності з розробки регуляторних актів на 2019 рік, відповідно до якого буде розроблено 5 нових актів, а до одного діючого будуть внесені зміни» - зазначив директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.

«Відкрита регуляторна платформа у Вінниці об’єднала усіх зацікавлених у розвитку підприємництва в місті та вже стала ефективним механізмом перегляду місцевих регулювань. Зараз ми ставимо собі за мету перетворити її у якісний майданчик для спілкування місцевої влади і бізнесу, а також напрацювати декілька «зразкових» регулювань із сенситивних, для місцевого бізнесу, питань. Ми прагнемо, щоб Вінниця стала зразком у цій сфері для інших міст України» – каже голова Центру громадської експертизи Любомир Чорній

Крім того, участь у заході взяли член Громадської ради при Державній регуляторній службі, керівник проекту «Регуляторна мапа України» Олександр Пліва, голова правління Спілки підприємців «Стіна» Олександр Печалін, експерт з регулювання підприємництва Центру громадської експертизи Ярослав Глібіщук.

У 2018 році за підтримки Вінницького міського голови Сергія Моргунова організовано інвентаризацію та системний перегляд рішень, що регулюють ведення бізнесу. За участі фахових експертів розпочала роботу Відкрита регуляторна платформа, амбітна мета якої – оновлення бізнес-клімату задля прискорення місцевого економічного розвитку не тільки Вінниці, а й всього регіону. 




Переглядів: 2606
Поширень: 0

Останні новини