Громадські активісти Вінниччини отримали відзнаки Верховної Ради

У Вінниці 11 грудня майже 50 представників громадських організацій та університетів  зібрались у конференц-залі готелю «Поділля», щоб продовжити дію Меморандуму про співпрацю з народним депутатом Сергієм Кудлаєнко та заслухати його   депутатський звіт за 2018 рік. Сергій Володимирович презентував  громаді  ініційовані законопроекти, розповів про депутатську діяльність та про надважливу співпрацю з громадським сектором.

«Ми сьогодні, на жаль,  маємо ще представників ветеранських організацій, в них на сьогодні є надзвичайно велика кількість питань. Якщо це питання соціального  захисту, то я повинен їх підіймати, якщо це депутатські запити чи законопроекти, що стосуються підтримки наших військових, я також повинен на це орієнтуватися. Приємно, що сьогодні до нас долучилися вищі навчальні заклади Вінниці.  Ми розпочинаємо добру традицію співпрацювати зі студентськими радами  цих університетів. Будемо проводити  з ними зустрічі для того, щоб отримати зворотній зв’язок від людей, які представляють студентство. Переконаний, що у них є гарні ідеї для подальшої співпраці.

Хотів би висловити подяку за співпрацю з депутатами місцевих рівнів, з якими у нас є абсолютне розуміння того , що ми сьогодні робимо і мені дуже приємно, що майже 98 % тих питань, які сьогодні задають люди під час особистих прийомів, вони вирішуються виключно за рахунок професійних дій органів місцевого самоврядування. А враховуючи те, що я працюю заступник голови Комітету з питань державного будівництва, місцевого самоврядування та регіональної політики, для мене вкрай важливо мати зворотній зв’язок з представниками місцевого самоврядування.  У нас є окремий блок щодо підтримки органів місцевого самоврядування на 2019 рік, де я буду запрошувати представників органів місцевого самоврядування Вінницької області, об’єднаних територіальних громад, міські ради для того, щоб отримати від них доручення  і, можливо, спільно реалізувати якісь проекти під час своєї роботи в парламенті.

Надзвичайно важливим напрямком є також підтримка людей похилого віку – це чорнобильці, афганці, які представляють ту категорію людей, яким ми сьогодні повинні допомогти чи то в юридичному напрямку чи в роз’яснювальній роботі»,  ­–  говорить Сергій Кудлаєнко.

Під час зустрічі учасники обговорили інструменти  взаємодії та поділились досвідом, внесли свої зауваження та думки щодо подальшої роботи. Свою високу оцінку співпраці  з народним депутатом  висловив голова Вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України»  Микола Бойчук. «Вже більше 10 років ми співпрацюємо із Сергієм Володимировичем і надзвичайно приємно, що він завжди знаходить можливість допомогти та вислухати. Зрозуміло, що є питання, які важко вирішити, особливо юридичні моменти, і саме у ваших приймальнях завжди надають якість допомогу і консультацію у цьому напрямку».

Громадські приймальні народного обранця, а їх дві – по вул. Соборній, 72 та по вул. Космонавтів, 30, працюють постійно  і не закривались із 2009 року. Одна приймальня зосереджена на роботі з учасниками АТО та їх родинами, інша ж  розглядає соціальні  питання.

«Вислухати і допомогти людині – це головне у  роботі  моїх громадських приймалень.  Одним із інструментів вирішення того чи іншого питання є написання депутатського запиту. На жаль, ми сьогодні не маємо інших інструментів, тому що процеси децентралізації призвели до того, що влада на місцях безпосередньо контактують з нами  і в них сьогодні є, я вважаю, як ніколи всі можливості, щоб вирішити те чи інше питання. Щодо мене, то цьогоріч нам вдалось зробити 14 депутатських запитів, 2 тисячі звернень було підготовлено, було проведено 41 особистий прийом, проведено 93 заходи. Матеріальну допомогу отримали 378 осіб в розмірі 217 тисяч. На соціально-економічний розвиток громад було виділено  10 млн. грн.»

«У нас є доволі гарна традиція: двічі на рік ми ходимо у військовий шпиталь для того, що відвідати та допомогти тим, хто цього потребує. Сьогодні цей заклад не такий , який був раніше і це завдяки тим людям, які свого часу не дозволили його забрати і нашим хлопцям завдяки активній громадській позиції є де лікуватися», – зауважив  депутат.

У свою чергу голова наглядово-координаційної ради волонтерів при військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону Олена Верлан подякувала Сергію Кудлаєнко за  системну роботу з покращення охорони здоров’я для атовців – це і  програма і по протезуванню і програма, яка стосується оздоровлення на реабілітації хлопців, це допомога засобами медичного призначення, закупівля лікарських препаратів і всі питання, які стосуються від хірургічного інструментарію до забезпечення транспортування хлопців.  Також правова допомога нашим захисникам та допомога родинам безвістизниклим. Пані Олена також зауважила, що варто змінити процес надання психологічної допомоги і зробити це за допомогою депутатського запиту і переоцінки на рівні внутрішніх наказів.

Вінничанам, які займають активну позицію у розбудові громадянського суспільства Сергій Кудлаєнко вручив Грамоти Верховної Ради. Нагороди отримали: Голова Вінницької міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»  Анатолію Фоломеєв; Голова ревізійної комісії Вінницької міської ГО «Союз Чорнобиль України», учасник ліквідації наслідків на ЧАЕС Микола Харченко;  голова Вінницької міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Микола Бойчук;  заступниця голови ради Вінницької обласної організації ветеранів України Лідія Балаканова; керівник благодійного фонду  охорони  здоров’я військовослужбовців Колесюк Віталій, а також Олена  Покрасьон та Вероніка  Богуславська.

 Принцип відкритості до громади став головним в роботі народного депутата Сергія Кудлаєнка, який створив безперешкодне середовище для комунікації з людьми, що довірили йому представляти Вінниччину в парламенті. На думку народного обранця, без спілкування з різними соціальними групами та громадськими організаціями, не може бути вдалих реформ чи соціальних проектів. Наразі 45  громадських організацій Вінниччини активно співпрацюють, в рамках підписаної Угоди, з народним депутатом.



Переглядів: 2814
Поширень: 0

Останні новини