В Інтернеті поширюють фейк про працівників вінницької мерії

Джерелом фейкової інформації є сумнівний російськомовний сайт «Союз православных журналистов». Який вчора, 15 грудня, уже відзначився фейком про нібито захоплення кількома десятками молодиків Свято-Преображенського Собору у Вінниці. Першими цей фейк підхопили російські пропагандистські ЗМІ, за ними – окремі українські Інтернет-ресурси. 

Але більшість українських медіа перевіривши інформацію написали, що російські ЗМІ розганяють фейк.

Тож оскільки цей «вкид» не спрацював так, як очевидно на це розраховували – вигадали ще один. На тому ж ресурсі, з розповсюдженням за тією ж схемою. Адже місцеві ЗМІ інформацію швидко можуть перевірити на місці, тому розрахунок йде на зовнішні медіа.

Цього разу йдеться про те, цитуємо: «…працівників вінницької мерії збирають 16 грудня на 7:00 на акцію в підтримку кандидатури митрополита Симеона. Частині людей, можливо, доведеться з тією ж метою їхати до Києва. Тим, хто не виконає вказівку, обіцяють санкції…».

«Абсолютно абсурдний і я би сказала їхньою ж мовою дуже «топорний» фейк. Причому видно, що замовники зараз дуже поспішають – їм потрібно нагнітання ситуації у самій Вінниці. Але ця їхня вранішня хвора фантазія з нібито захопленням Свято-Преображенського Храму у нашому місті – розвалилась уже за кілька годин завдяки українським медіа. Тому на тому ж ресурсі, де уже давно з’являються матеріали з антиукраїнською риторикою, - виставили новий «шедевр»: працівників вінницької мерії хтось кудись завтра відправляє, - коментує директор департаменту у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю міської ради Аліса Мисловська. -  Офіційно: це абсолютна брехня, і якраз той випадок, від якого застерігали депутати Вінницької міської ради на останній сесії під час прийняття  звернення в підтримку Томосу. Нагадаю, йшлося якраз про те, що певні сили намагатимуться дестабілізувати ситуацію на користь «руського міра». Тому просимо усіх не піддаватись на провокації, бути розсудливими і вірити лише офіційними джерелам інформації».

Повний текст звернення депутатів міської ради: Депутати Вінницької міської ради звернулись до вінничан та колег в інших містах щодо рішення синоду Вселенського Патріархату


Теги: звернення

Переглядів: 2386
Поширень: 0

Останні новини