Вінницькій обласній дитячій лікарні передано сучасне обладнання – мобільну ультразвукову систему

Сьогодні, 18 грудня, у Вінницькій обласній дитячій лікарні напередодні Дня Святого Миколая відбулась надзвичайно приємна подія -  медзакладу передано сучасне устаткування, а саме – мобільну ультразвукову систему Samsung MySono U6.

Апарат придбано компанією ДТЕК Енерго, що співпрацює з обласною державною адміністрацією в рамках соціального партнерства. Це дасть нові можливості медичному закладу, де щорічно лікується понад 16 тис. дітей Вінниччини, підвищити якість діагностики.

«Цей рік проходить під знаком охорони здоров'я, адже значна увага була приділена не лише реформуванню первинної ланки медицини, а й забезпеченню умов для надання високоспеціалізованої медичної допомоги. Зокрема, знаковою подією стало повне введення в експлуатацію нового хірургічного корпусу Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова. Найближчим часом буде введено в експлуатацію нове урологічне відділення Подільського регіонального центру онкології. Безумовно, особлива увага також приділяється Вінницькій обласній дитячій лікарні. Крім комплексу робіт, проведених у медичному закладі, найбільш важливим напрямом є придбання якісного обладнання, яке використовується під час операцій. Також ми розпочали дворічний цикл робіт, пов'язаний із введенням в експлуатацію нового відділення екстреної медичної допомоги обласної дитячої лікарні. Це відкриє нові можливості для надання якісної допомоги дітям».

Варто зазначити, що у Вінницькій обласній дитячій лікарні протягом 2018 року завершено роботи з реконструкції відділення анестезіології та інтенсивної терапії, а також капітальний ремонт приміщення І-го поверху неонатального Центру зі створенням операційного блоку. Крім цього, розпочато реконструкцію частини інфекційно-боксового відділення (діагностичного) зі створенням відділення екстреної медичної допомоги та проведено капітальний ремонт І-го поверху головного корпусу, ІІІ-го поверху та сходових клітин консультативної поліклініки.

За словами головного лікаря обласної дитячої лікарні Василя Паненка, мобільна ультразвукова система Samsung MySono U6 призначена для проведення діагностичних обстежень пацієнтам, які потребують обстеження безпосередньо в стаціонарних відділеннях. «Наші партнери ДТЕК третій рік поспіль допомагають з якісним та найсучаснішим обладнанням. Завдяки пересувному УЗД-апарату можна проводити обстеження в будь-якому відділенні у дітей, які є нетранспортабельними. Ми й надалі працюватимемо над тим, щоб наша лікарня утримала показник найкращої в Україні», - зауважив Василь Паненко. Також керівник закладу відзначив віддану роботу медичних працівників. За словами головного лікаря обласної дитячої лікарні, протягом чотирьох років у медзакладі вдалося зменшити смертність дитячого населення вдвічі.

Маленьких пацієнтів та працівників лікарні також привітала директор з регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяна Оверіна, зауваживши: «Наша співпраця розпочалася кілька років тому. І це вже стало доброю традицією, що ми приїжджаємо сюди з нагоди Дня Святого Миколая і даруємо обладнання, необхідне обласній дитячій лікарні. Ми працюємо у понад 50 містах і селах, а також працюємо за різними напрямами, зокрема, в галузі медицини, спорту та енергоефективності тощо».

Між іншим, мобільна ультразвукова систему Samsung MySono U6 вартістю понад 1 млн. грн. містить в комплектації технологію тканинної гармоніки та програму оптимізації сканування, які надають можливість значно покращити «візуалізацію» у «складних» пацієнтів.

На завершення заходу для маленьких пацієнтів лікарні підготували розважальну програму та вручили солодкі подарунки.




Переглядів: 3126
Поширень: 0

Останні новини