Вінницька візажистка Ірина Чефранова підкорила Париж

Мрії здійснюються, але для цього необхідно не лише бажати, а й працювати, - в цьому переконана вінницька візажистка Ірина Чефранова. Вона разом із колегами з інших міст України цьогоріч здобула перемогу на Чемпіонаті Світу OMC Hair World 2018 з макіяжу, перукарського мистецтва та нігтьової естетики.

Чемпіонат Світу OMC Hair World 2018  відбувається щороку в різних країнах світу, але три роки поспіль проходить у Парижі -  у величезному павільйоні експоцентру Paris Expo De Versal, розміром як наш стадіон «Локомотив». Цьогоріч у чемпіонаті брали участь майстри краси з 57 країн світу. Від України була ціла команда: головний тренер збірної України з макіяжу Таїсія Васільєва,  перукар Олена Філоненко, фотограф Вікторія Панасюк, 6 візажистів з Вінниці, Львова, Сум, Харкова, Луганська, Донецька, серед них й Ірина Чефранова. Крім цього, з Вінниці була ще модель Інна Каська. Також разом з Іриною на чемпіонат поїхав її чоловік Олександр, який був особистим помічником візажистки: підтримував її і допомагав у всьому. 

Кожному з учасників команди довелося пройти нелегкий шлях, щоб мати можливість представити рідну країну та міжнародному рівні.

«Щоб потрапити на цей чемпіонат, ми проходили відбір цілих два роки. Треба було спочатку взяти участь в регіональному чемпіонаті в Дніпрі, де ми зайняли 2 місце, потім Чемпіонат України , там ми взяли бронзу. І саме із-за того, що нам вдалося про себе заявити, ми змогли потрапити в збірну команди України для змагання на Чемпіонаті світу. Та щоб гідно виступити, потрібно підготувати не тільки вишуканий макіяж, а й увесь образ має бути на рівні - сукня, прикраси тощо. Уся ця підготовка коштувала чималих грошей, які, звісно, ніхто не компенсує. Все це кожен робить для власної перемоги та перемоги збірної України», - розповідає Ірина.

Чемпіонат із макіяжу, перукарського мистецтва та нігтьової естетики проводили у два дні та в декілька етапів, оскільки була велика кількість номінацій. Учасниця з Вінниці брала участь у трьох номінаціях: весільний салонний макіяж, креативний весільний макіяж та подіумний макіяж.

 «Я створювала не лише макіяж, а й весь образ, крім зачіски. Зачіскою займався перукар. Темп був просто шалений! В один день необхідно було повністю змінити образ моделі лише за 4 години», - зазначає Ірина.   

Хоча Чемпіонат був у вересні, образи для конкурсу починали готувати ще з лютого.
8 місяців поспіль створювали три види макіяжу. Перш ніж обрали фінальний варіант, багато разів змінювали одяг та образ повністю моделі. За словами учасниці, за два місяці до чемпіонату тренування відбувались цілодобово: дівчата і малювали, і дефілювали, продумували все до дрібнички. Також постійно їздили до тренера в Дніпро, щоб вона вносила свої корективи.

Нелегко було і моделі, адже їй не можна було засмагати, щоб не зіпсувати задуманий образ зміною кольору шкіри. Тому навіть від поїздки на море їй довелось відмовитись.

Модель для чемпіонату обирали спеціально, враховуючи багато критеріїв: зріст, фігуру, колір волосся та  шкіри, симетричність обличчя, вміння позувати, наявність вільного часу та готовність працювати 24 години на добу.

 «Дуже важливо, щоб візажист і модель були на одній хвилі, як одна команда, як єдиний механізм. Це такий собі симбіоз: якщо хтось буде тягнути покривало на свою сторону, то можуть бути конфлікти, які негативно впливатимуть на роботу. З Інною мені дуже пощастило, оскільки вона не тільки супермодель, а ще й дуже гарна людина й відповідальна дівчина. Я постійно відчувала її підтримку та допомогу», - каже Ірина Чефранова.

Щодо підтримки рідних, її Ірині також не бракувало. Наприклад, сукню для чемпіонату реставрувала вся її сім’я. Всі дружно торочили  25 метрів потрійного шву вздовж сукні, потім всі разом прасували вбрання, крохмалили. А чоловік Олександр підтримував Ірину і під час підготовки, і на самому чемпіонаті в Парижі, чому Ірина дуже рада: «Він допомагав у всьому: привезти, завести, 24 годинна підтримка, абсолютно про все я радилась з чоловіком, також усі домашні справи були на ньому. Я дуже це ціную».

Плідна робота всієї команди, підтримка рідних та нестримне бажання гідно показати себе на міжнародному рівні були не даремні. У результаті українська команда отримала перемогу на Чемпіонаті Світу OMC Hair World 2018! Та усвідомили своє досягнення не одразу.

«Коли нас оголосили переможцями, ми дуже розгубились. Оскільки всі були дуже втомлені, то ніхто взагалі не зрозумів, що сталось. Емоцій не було із-за виснаження, це було, як фінішна пряма, на якій ти вже був на автопілоті. Тільки вже потім, коли почали фотографуватись, ми зрозуміли, що відбулось і почали радіти та вітати один одного».

Та коли переможці оговталися від такої надзвичайно приємної новини, лише тоді видихнули і з відчуттям омріяного досягнення змогли насолодитися Парижем. Адже про прогулянку під час роботи годі було і мріяти!  Учасники  майже не спали, було все на дуже високому темпі.

«У нас було два дні на прогулянку Парижем. Частина нашої компанії встигла піднятись на Ейфелеву вежу, також прогулялись мальовничими вуличками Латинського кварталу, відвідали основні визначні місця, такі як Собор Паризької Богоматері, Лувр, Пантеон. Це місто зачаровує своєю красою, архітектурою, атмосферою романтики, ароматами кави та смачної випічки. Я б, напевно, залишилася в Парижі ще й трішки пожити, не просто погуляти», - із захопленням розповідає Ірина.

Після подорожі в Париж Ірина вже думає про плани на майбутнє. Надалі братиме участь у різних конкурсах, а також готуватиме вже своїх учнів до таких чемпіонатів. І, можливо, здійснить свою особисту мрію – поїде в навколосвітню подорож разом зі своєю сім’єю.

Усім візажистам-початківцям, які хочуть досягти успіху в роботі, Ірина радить фарбувати всіх і скрізь, де тільки пропонують, не відмовлятися працювати навіть безкоштовно (за рекламу).  А також навчатися в режимі «нон-стоп»: курси, майстер-класи, відеоуроки, читати різні статті. І не менш важливо - варто потоваришувати з фотографом, адже гарні фото ваших робіт – це теж дуже важливо.

Для довідки:

Перші свої курси Ірина Чефранова завершила 2005 року (на аматорському рівні).  У 2014 році почала працювати в цій сфері більш серйозно, розвивалася, відкрила власну студію.   Свій перший макіяж робила для майстер-класу в компанії дівчат, він розтягнувся на 4 години. Для Ірини макіяж - це як писати картину. І, до речі, кожен раз виходить по-різному, немає однакових макіяжів. У захваті від  своєї роботи і людей, з якими працює,  легко знаходить підхід до кожної клієнтки та моделі. Каже, що важче, коли людина не налаштована на контакт, тоді доводиться шукати різні точки опору. Для неї головне під час роботи -  це дізнатися якомога більше від клієнта: які очікування в людини перед приходом на макіяж, про який образ мріє, як вона фарбується в буденному житті. Свою роботу порівнює  з медитацією:  навіть коли поганий настрій, то протягом роботи він різко змінюється на краще. Намагається не переносити власні хвилювання на роботу, оскільки це може вплинути на якість виконання макіяжу. Каже, що  результат залежить, зокрема, напряму від настрою моделі. Якщо модель позитивно налаштована, то виходить завжди ще краще, ніж очікували.



Переглядів: 6748
Поширень: 1

Останні новини