Безробітні селяни зможуть отримати субсидію

Про нові правила отримання субсидій у наступному році розповів Міністр соціальної політики Андрій Рева. Він  зазначив, що зміни в основному стосуватимуться безробітних. Щоправда, людям, які живуть в селі, допомогу від держави буде отримати легше.

Переважна частина людей, які вказали нульові доходи, проживає у великих містах, а менша – у сільській місцевості, де рівень безробіття втричі більший. Про це розповіли в "ТСН.Ранок". «Ми використовуємо легальні джерела інформації щодо доходів громадян. В першу чергу,  Державну фіскальну службу. Так ми отримуємо інформацію про доходи людини, вони і враховуються при нарахуванні субсидії. Так 923 тис. домогосподарств у минулому році показали нульовий дохід, проте вони ж якось живуть? Значить у них доходи є, але ці доходи не бачить ДФС», - розповів міністр соціальної політики Андрій Рева

За його словами, вимоги до отримання субсидії у сільській місцевості будуть нижчими, ніж у містах. Це пов’язано з тим, що у селах набагато вищий рівень безробіття, а доходи мізерні.


Теги: субсидії


Переглядів: 3119
Поширень: 1

Останні новини