Феєрично та небезпечно

Хлопавки, бенгальські вогні та салюти – обов’язковий атрибут новорічного свята чи не в кожній сім’ї. А щоб свято не перетворити на клопіт – до вибору піротехніки потрібно підходити з усією відповідальністю. Купувати лише в спеціалізованих магазинах та відділах. Продавець має пред’явити пакет документів на продукцію. Вона має бути ліцензована, сертифікована, маркована   та не прострочена.  Адже термін використання не більше 5 років.

Слід також звернути увагу на інструкцію. Вказівки до використання мають бути українською мовою. Порушеня правил торгівлі піротехнікою передбачає адмінвідповідальність: штраф у розмірі до 1700 грн і конфіскація піротехнічної продукції.

Використовувати піротехніку дозволяється лише повнолітнім. Адже саме діти найбільше страждають від небезпечних забав. Начальник прес-служби ГУДСНС України у Вінницькій області Олександр Кутовий застерігає:  «Слід бути уважними під час використання салютів, феєрверків. Як правило, ними користуються діти, підлітки 14-16 років, це вік, коли безпекою нехтують. Тому варто перечитати інструкцію, яка є на упаковці. Крім того не можна використовувати ці піротехнічні засоби в закритих приміщеннях поблизу легкозаймистих матеріалів»

Також представники нацполіції закликають вінничан поставитися з повагою та розумінням до ветеранів АТО та ООС і не використовувати феєрверки. Адже Вінницька міськрада ще у 2014 році прийняла рішення про заборону використання піротехнічних засобів до моменту завершення конфлікту на Сході України.




Переглядів: 2338
Поширень: 0

Останні новини