У 2018 році створено у двічі більше ОСББ ніж у попередній рік

У 2018 році у Вінниці мешканці багатоповерхівок активно створювали об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. За рік у місті створили вдвічі більше ОСББ ніж у 2017 році. Мешканці все більше хочуть самостійно керувати своєю спільною власністю. 

За останні роки міська рада та її виконавчий комітет прийняли низку рішень по підтримці об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Діє кілька інструментів підтримки. Найефективніший, як показує практика - капітальний ремонт одного із видів конструктивних елементів за рахунок міського бюджету. 

Мешканці самі обирають, що їм необхідно зробити у їхньому будинку – дах, фасад чи замінити мережі. Виконати інші ремонтні роботи, в тому числі і з підвищення енергоефективності, можна і за програмою співфінансування, коли місто бере на себе 70% витрат, а 30% сплачують мешканці. 

«Станом на перше січня в 598 багатоквартирних житлових будинках міста функціонують 562 ОСББ. Протягом 2018 року створено 91 ОСББ у 94 будинках. До середини грудня у місті було створено 86 об’єднань, і до кінця місяці зареєстровано ще  п’ять. Наразі в процесі створення об’єднання перебуває 11 багатоквартирних будинків», - повідомив начальник відділу по розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов.



Переглядів: 3492
Поширень: 0

Останні новини