У «Стрижавському дитячому будинку-інтернаті» відкрито оздоровчий комплекс для дітей-інвалідів

12 липня у «Стрижавському дитячому будинку-інтернаті», після реконструкції  частини приміщення соціального закладу, відкрито оздоровчий комплекс для дітей-інвалідів.

Право перерізати символічну червону стрічку було надано голові обласної державної адміністрації Валерію Коровію та директору Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталі Заболотній.

Загалом, результатом проекту з реконструкції приміщення є створення лікувального комплексу з басейном для дітей-інвалідів, де зможуть займатися не лише вихованці соціального закладу, а й особи з інвалідністю, які проживають в області.

Під час відкриття оздоровчого комплексу Валерій Коровій зазначив про важливе значення зміни стратегічних підходів до роботи соціальних закладів: «Сьогодні ми бачимо перші кроки реалізації стратегії, пов’язаної зі зміною підходів до роботи соціальних закладів, які безпосередньо фінансуються з обласного бюджету. Наразі ми говоримо про початок формування реабілітаційного центру на базі «Стрижавського дитячого будинку-інтернату», завдяки якому стане можливим отримання якісних послуг не лише дітьми та молодими людьми, які безпосередньо знаходяться у цьому закладі, а й вихованцями обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з обмеженнями «Обрій» та особами з інвалідністю, які проживають у навколишніх районах».

Також Валерій Коровій акцентував увагу на необхідності  впровадження нових концептуальних підходів до роботи соціальних закладів, спрямованих на перепрофілювання інтернатів для  надання якісної допомоги та реабілітаційних послуг людям поважного віку.

Під час відкриття оздоровчого комплексу Наталя Заболотна також поінформувала присутніх про стратегічне бачення форм та підходів до роботи з вихованцями соціальних закладів, перспективність надання реабілітаційних послуг на базі оздоровчих комплексів області.




Переглядів: 4572
Поширень: 3

Останні новини