Вінницьким клишоногим не до сну

Поки лісові клишоногі «смокчуть лапу волохату» в своїх барлогах, у Вінницькому Подільському зоопарку одразу четверо бурих ведмедів не залягли в зимову сплячку.  Це дві дівчинки та два хлопчика.

Директор зоопарку Євген Ткачик пояснює таке зимове безсоння зміною клімату: «Ми їх посилено годували восени, щоб вони нагуляли  жиру. Але через те, що немає морозу, вони не сплять. Це в подальшому може вплинути на погіршення їхнього здоров’я. Адже ведмеді мають відпочивати. Натомість, вони рухаються, їхній організм виснажується, вони їдять, в них стираються зуби. Головне, щоб вони зараз не заснули, а потім, коли буде різке коливання температури, знов не прокинулись».  

За словами директора, ведмеді заздалегідь «чують» морози. Щоправда, аби впасти в сплячку, їм треба відчувати за 5-10 днів зниження температури до -10 градусів. Таке безсоння для бурих жителів зоопарку – не вперше. Попередні роки вони теж не спали.  На відміну від своїх сусідів – трійки  гімалайських ведмедиків. Вони  під час сну набираються сил на весну.



Переглядів: 2687
Поширень: 1

Останні новини