Екс-директор структурного підрозділу "45-го заводу" заволодів коштами в особливо великих розмірах, - прокуратура

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно екс-директора відокремленого структурного підрозділу Державного підприємства "45-й експериментальний механічний завод" та фізичної особи-підприємця, що надавала для відокремленого підозрілу бухгалтерські послуги. Вказані особи заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Під час досудового розслідування встановлено, що керівник підрозділу державного підприємства за пособництва бухгалтера, організували схему заволодіння коштами.

Так, вищевказані особи, впродовж 2015-2017 років, безпідставно перерахували понад 1,5 млн гривень на рахунки двох фізичних осіб підприємців, які в минулому були працівниками відокремленого структурного підрозділу, та заволоділи даними коштами, знімаючи їх через банківські термінали самообслуговування. Внаслідок вказаних дій обвинувачених завдані збитки державі на вищевказану суму.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. 

Довідково: ч. 5 ст. 191 КК України, - заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна



Переглядів: 2770
Поширень: 5

Останні новини