Продавати ліки та вироби медичного призначення відтепер треба обов'язково з РРО

Ці законодавчі зміни для фізичних осіб - платників єдиного податку вступили в дію, починаючи з 1 січня 2019 р. Тобто такі платники, при продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів.

Наразі за даними ГУ ДФС у Вінницькій області для дотримання законодавства єдинники - продавці ліків та виробів медичного призначення вже зареєстрували 20 реєстраторів розрахункових операцій.

Звертаємо увагу, що відповідно до абз. 30 ст. 2 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР, вироби медичного призначення (медичні вироби) - будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.

Водночас лікарський засіб - будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох активних фармацевтичних інгредієнтів (далі - АФІ) та допоміжних речовин), що має властивості та призначена для лікування або профілактики захворювань у людей, чи будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох АФІ та допоміжних речовин), яка може бути призначена для запобігання вагітності, відновлення, корекції чи зміни фізіологічних функцій у людини шляхом здійснення фармакологічної, імунологічної або метаболічної дії або для встановлення медичного діагнозу (абз. 2 ст. 2 Закону України «Про лікарські засоби» від 04.04.1996 р. № 123/96-ВР).

Нагадаємо, що раніше дану категорію підприємців зобов'язали використовувати реєстратори розрахункових операцій  при продажу технічно складних побутових товарів.



Переглядів: 2414
Поширень: 0

Останні новини