Одяг з соціальних контейнерів – тим, хто його потребує

У Вінниці роздавали речі, які періодично дістають із спеціальних баків. Дитячий та дорослий одяг, взуття, сумки, рюкзаки, іграшки, подушки, ковдри та інші вжиті речі вінничани майже три роки поспіль зносять до соціальних контейнерів. Вони розміщені на Площі Європейській, 2 (поряд з Вежею) та  вул. Зодчих, 16 (Фонтанна площа, р-н Поділля). 

«За 2018 рік за допомогою контейнерів вдалось зібрати приблизно 25 тон одягу», - каже голова Фонду Громади «Подільська громада» Леся Найчук

20-25% довелося викинути за непридатністю. Решту – передали  громадським організаціям Вінниці:

ГО "Спільна справа". Там речі роздають тимчасовим переселенцям та всім потребуючим по вівторкам, четвергам та суботам з 11 до 14:00. Асоціації пенсіонерів "Поділля", співробітники якої організовують роздачу по прийомним дням за адресою Театральна, 47.  Квартальний комітет "Вінниченка" у теплу пору року постійно влаштовує вуличні роздачі одягу ГО «Полум`я надії» в рамках власного проекту «Допоможемо вижити» роздає одяг у Вінниці, а також відсилає партнерським організаціям у Хмельницкий, Новоград-Волинский, Фастов. В рамках проекту уже було роздано 500 кг одягу(150 кг-пенсіонери, 100 кг безхатченки, 150 кг-багатодітні та малозабезпечені родини, 50 кг-центри реабілітації, 50 кг-родини ТПО. Загалом одягу отримали понад 200 осіб.) Квартальний комітет Соняшник, Тяжилів

Сьогодні понад тону речей роздали мешканцям р-ну Тяжилів.

«Голова квартального комітету «Соняшник», Антоніна Муржак звернулась до нас і ми спільно з Ековіном поставили їй близько 12 кубів одягу із соціальних контейнерів. Антоніна домовилась із бізнесом, який надав їй у користування кімнату, де вона організувала сортування та роздачу одягу для багатодітних та малозабезпечених родин», - зазначила Леся Найчук.

Як  голова квартального комітету, Антоніна має контакти родин, які потребують допомоги. Назначає дні роздачі одягу, та повідомляє бажаючим де і коли його можна  отримати. 

Менеджерка екологічного напрямку ФГ "Подільська громада" Надія Лінчук закликає тих, хто дотичний до потреб людей:«Також звертаємось до квартальних комітетів міста, громадських організацій, адміністрацій дитячих будинків! Ми готові надавати одяг в обмін лише на звітну інформацію, про те, яким чином одяг із соціальних контейнерів дістався до своєї цільової аудиторії».




Переглядів: 4848
Поширень: 1

Останні новини