Вінничан просять економніше використовувати воду

В Україні через зупинку виробництва на хімічному заводі «Дніпроазот», який виробляє реагенти для знезараження води, на водоканалах закінчуються запаси хлору. Склади єдиного в Україні виробника рідкого хлору порожні – підприємство повністю зупинилося ще у червні. Тому в містах можуть початися перебої у водопостачанні. У Вінниці рідкого хлору залишилося на 14 днів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник.

У зв’язку з тим, що з 17-го по 18 липня у частині Вінниці буде припинено подачу питної води через планові ремонтні роботи, які проводитиме підприємство «Вінницяоблводоканал», запаси хлору можна «розтягнути» ще на добу-півтори.

«Ситуація в нас напружена, але не критична. Я особисто надіюся на врегулювання цієї ситуації. Хлор забезпечує підприємство з Дніпропетровської області «Аульська Хлоропереливна станція». До сьогоднішнього дня підприємство забезпечує виконання своїх зобов’язань. Минулої суботи ми отримали останню поставку рідкого хлору із запасів. Тому на сьогодні в нас є запасу хлору на 14 днів. Ми вчора спілкувалися із ними, вони відпрацьовують логістику постачання з інших держав, не лише з Румунії, а й Польщі і можливо Білорусі. Я особисто надіюся на врегулювання цієї ситуації », - розповів Василь Броварник.

За словами посадовця, область очікує чергову партію рідкого хлору в кінці наступного тижня.

«Хочу звернутися до вінничан, якщо ми не будемо витрачати марнотратно воду, а користуватися економно, можна зекономити власні кошти і хлор для знезараження води. Сподіваюся, що все буде добре. "Вінницяоблводоканал" може без хлору забезпечити виробництво якісної води в частині усунення хімічних показників, без мікробіології. Вона буде очищена, прозора. Можна приймати душ, купатися, однак її вживати неможна, для цього її потрібно, як мінімум, кип’ятити.

В разі ситуації «Ч» кожна громада буде переходити, можливо, на обмежений графік подачі питної води, є механізм розвозу питної води із свердловин, які в нас є. В місті є багато криниць. Тобто питною водою населення буде забезпечене», - наголосив Василь Броварник.

Використовують рідкий хлор для знезараження води у Калинівці та Хмільнику, там запасів вистачить на два тижні. 

До речі, за словами Василя Броварника, КП “Вінницяоблводоканал” перерахувало 360 тисяч гривень авансу на поставку 10 тонн хлору.




Переглядів: 2694
Поширень: 2

Останні новини