У Калинівці вчинили розбійний напад на місцевого підприємця

Працівники групи реагування патрульної поліції Калинівського відділу поліції затримали двох зловмисників, які ввечері 16 січня вчинили розбійний напад на 56-річного місцевого підприємця. Свою жертву нападники чекали на подвір’ї його ж домогосподарства. Накинувши мотузку на шию потерпілого, який вийшов на власному подвір’ї з машини та пішов до гаража, зловмисники відібрали у нього сумку з чималою сумою грошей у гривні та іноземній валюті.

16 січня близько 18.50 до Калинівського відділу поліції звернулась місцева жителька з повідомленням про розбійний напад на її чоловіка.

На місце виклику негайно виїхала посилена слідчо-оперативна група, яку очолив керівник Калинівського відділення поліції Петро Скічко. Поліцейськими було встановлено, що двоє чоловіків, які у балаклавах напали на потерпілого щойно той вийшов з машини, накинули йому на шию мотузку, почали душити та забирати сумку з грошима. Зловмисники не одразу помітили, що у салоні автомобіля знаходиться дружина підприємця. Вона зачинилась у автівці та зателефонувала до поліції. Помітивши жінку, і те, що вона розмовляє по телефону, нападники припинили знущання над її чоловіком, забрали з його сумки гроші в сумі 3 000 євро, 5 000 доларів США, 200 000 гривень та втекли.

Про злочин одразу ж орієнтували особовий склад місцевої поліції та обласного главку. Усе, що запам’ятав потерпілий про нападників - те, що вони одягнені у чорні куртки. Приблизно за годину майже за містом екіпаж сектору реагування патрульної поліції Калинівського відділу поліції помітив двох чоловіків, які городами бігли до дороги. Інспектори наказали їм зупинитися. Оскільки чоловіки не відреагували, поліцейські дістали зброю та попередили про її застосування. Тоді втікачі зупинились, і один з них кинув у бік зброю.

Як розповів заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Цимбалюк, під час затримання у чоловіків вилучили два пістолети з набоями до них, глушник, дві мотузки, рукавиці, балаклаву, складний ніж та гроші потерпілого. Один з затриманих - 31-річний житель Києва, його спільник - 35-річний громадянин Росії. Наразі поліція перевіряє їх на причетність до інших злочинів та походження зброї.

Чоловіки затримані у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб). За такий злочин затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.



Переглядів: 4225
Поширень: 2

Останні новини