За використання природних запасів Вінниччини до бюджету надійшло 958,6 мільйонів гривень

Протягом 2018 року за використання природних запасів Вінниччини: лісів, водних ресурсів, землі та надр, платники податків перерахували до зведеного бюджету понад 958,6 млн грн. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського зазначена сума майже на 73,0 млн грн. перевищує прогнозовані показники та на 114,9 млн грн – аналогічні надходження 2017 року.

У загальній сумі сплачених, так званих, ресурсних платежів найбільше перераховано плати за землю – близько 842,7 млн. грн. або майже 88 відсотків. Наступною за розміром є рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – близько 44,8 млн грн. або понад 4,7 відсотків. Рентна плата за спеціальне водокористування становить майже 40,5 млн грн або трохи більше 4,2 відсотків. Дещо меншими за розмірами є рентна плата за користування надрами та рентна плата за користування радіочастотним ресурсом України –  близько 29,8 млн грн  та 861,4 тис. грн  відповідно

Руслан Осмоловський наголошує, що всі з вищеперерахованих податкових платежів є і будуть, зважаючи на децентралізацію, вагомим джерелом фінансування потреб місцевих громад. Тільки упродовж 2018 року у місцевих бюджетах осіло майже 93,5 відсотки загальної суми сплаченого. Отож у використанні природних багатств, згідно з діючим законодавством, у повноті обліку усіх об’єктів оподаткування, а також у своєчасній сплаті ресурсних платежів мають бути зацікавлені, насамперед, мешканці громад та їхні виборні очільники.




Переглядів: 2092
Поширень: 0

Останні новини