Як повернути фігуру у форму після довготривалих свят

В другу половину січня вінничанки хапаються голову: як реанімувати свою фігуру після відпустки від «здорового способу життя». Адже про Новорічно-Різдвяні свята  нагадують не лише фото в телефоні, а й важкість в шлунку та зайві кілограми. За щедро накритими столами ми просиділи більше, ніж в будь-якому іншому місці. І, упс, забули  про здорову та корисну їжу, а ще про спортзал. З чого ж починати? Відповідь на це питання дають вінничанки, які багато років ведуть здоровий, активний та спортивний спосіб життя. 

«Одразу хочу сказати: я проти дієт, голодувань та почуття вини за всі з’їдені смаколики», - розповідає тренер із зумби  та пілатесу Тетяна Куриленко. «Повертатись у форму раджу поступово, без фанатизму і без надриву для організму. Для початку приберіть все шкідливе та зайве зі свого раціону та додайте воду (з розрахунку 0,03 літри помножено на Вашу вагу). Плюс обов’язково фізична активність. Безпосередньо я проводжу динамічні та запальні  кардіо-тренування Zumba fitness – це цікаво, весело та ефективно. Адже під час латини не лише спалюються калорії, а й підіймається настрій та виробляється «гормон щастя». А він відповідає, зокрема, за роботу кишечника. А також Пілатес - для здоров’я спини, суглобів та міцних м’язів. Цей вид фітнесу допоможе стати гнучкою та стрункою.  Та саме головне, слід пам’ятати: тренування має бути не «одноразовою акцією», а способом життя. Будьте здорові та приділяйте собі час!». Саме це і є запорукою красивого жіночого тіла та здорового духу, певна Тетяна.

Повернути та постійно підтримувати своє тіло в «формі» не складно, переконує тренер з фітнесу Ірина Музика. У спорті вінничанка понад 25 років. Тож має свої «нехитрі», але «залізні» секрети стрункого  тіла.  «Перший Ваш ворог – це сидячий спосіб життя», - каже Ірина. Адже спеціалісти давно підрахували оптимальну кількість кроків: їх має бути не менше 10000 тисяч на добу. «А якщо до цього мінімуму додати ще й спортивні тренування, Ви завжди матимете гарний вигляд та відмінну фігуру. До вибору виду спорту для слід підійти з усією відповідальністю, щоб це було в плюс. Вибирайте заняття, які підходять Вашому темпераменту та стану здоров’я. Слід звернути увагу на кваліфікацію тренера. Також, він має припасти Вам до душі і допомогти досягнути поставлених цілей». 

Фітнес клуб чи тренажерну залу потрібно обирати за місцем проживання, щоб було зручно добиратись та не запізнюватись на тренування. У Вінниці їх – десятки. І кожен – має свої пропозиції для жіночого здоров’я та краси. Кенго джампс, степ-аеробіка, йогалатес, пілатес, зумба, тверк, флай-йога, TRX. Розмаїття  різновидів напрямків на будь-який смак та гаманець.

Також важливо звернути увагу на своє харчування. Адже фізичне навантаження має іти нога в ногу з правильним харчуванням. «Якщо в раціоні щодня є свіжі овочі, фрукти, висівки, горіхи, молоко, риба, м'ясо, можна бути певній, в тому, що Ваш організм отримає всі необхідні для здоров’я вітаміни та мінерали»,- каже Ірина. І додає останнє, «золоте правило», без дотримання якого, усі старання зійдуть нанівець. «Знайте, навіть виконуючи все вище перелічене, ефекту не буде, якщо у Вас є шкідливі звички. Або ж Ви живете в постійних стресах та хронічних недосипаннях». 

Тож хапайте кросівки і рушайте в зал, при цьому попрощайтесь із шкідливими звичками, нормалізуйте нічний сон  (а це - не менше 7 годин) та насолоджуйтесь життям без стресів!



Переглядів: 3705
Поширень: 2

Останні новини