Вінничани можуть долучитись до святкування 15-річчя української Вікіпедії

В неділю 27 січня, у Вінницькому національному технічному університеті кожен охочий міг навчитися кваліфіковано створювати статті в українській Вікіпедії

Тренінг відбувся у науково-технічній бібліотеці вишу в рамках Вікімарафону-2019, що приурочений до 15-річчя української Вікіпедії. Торік бібліотекарі НТБ ВНТУ взяли активну участь у подібній вікіакції. Потому впродовж року активно реалізовували набуті віківміння, створюючи статті-сторінки науковців вишу в цьому мегапопулярному інтернет ресурсі.

Зацінивши якість зробленого, науково-технічну бібліотеку університету фахівці громадської організації «Вікімедіа Україна» цьогоріч запросили стати співорганізатором вікімарафону у Вінниці.

«Бібліотекарі ВНТУ уже вдруге беруть участь в подібному заході, створюючи статті-сторінки науковців ВНТУ у Вікіпедії з посиланням на праці автора у відкритому доступі. Такі сторінки дають багато зовнішніх посилань, чим піднімають рейтинг як автора-науковця, так і університету загалом», — акцентував Віктор Семенюк, представник «Вікімедіа Україна».

Власне чому пан Віктор сам пише Вікіпедію, він пояснює просто — для того щоб українці мали можливість більше дізнатися не лише про світ, а світ про Україну. Нині учасники, які створили статті у Вікіпедії під час вікімарафону, отримали приємні сувеніри від «Вікімедіа Україна».

Альона Казімова, представник «Вікімедіа Україна»: «Дякуємо адміністрації ВНТУ та науково-технічній бібліотеці ВНТУ за сприяння та активну участь у Вікімарафон 2019 | Вінниця»

Вікімарафон — це щорічна всеукраїнська акція з написання статей до Вікіпедії з нагоди її дня народження. По всій Україні відбуваються вікізустрічі, метою яких є залучити якнайбільше учасників для написання статей до Вікіпедії.

Цього року Вікімарафон-2019 триває з 26 по 30 січня в україномовному розділі Вікіпедії.

Детальнішу інформацію можна знайти на сторінці Вікімарафону — http://wikimarathon.org.ua



Переглядів: 2808
Поширень: 1

Останні новини