У Вінниці внесли пропозиції щодо змін до Положення проведення конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

У хабі «Місто змістів» під час круглого столу обговорили зміни до Положення про Бюджет громадських ініціатив. Цього року пропонують внести ряд змін, зокрема розширити територію проведення конкурсу на Вінницьку міську об’єднану територіальну громаду. Також, учасниками круглого столу обговорено ідею щодо долучення до співфінансування проекту партнерів.

Загалом пропонуються внести поправки до 19 пунктів Положення про Бюджет громадських ініціатив.

«Щороку після завершення конкурсу ми намагаємося проаналізувати проведену роботу та удосконалити її в подальшому. У нас є ряд напрацювань щодо змін до Положення про конкурс, ми хочемо про них розповісти та  обговорити їх»,  - зазначила начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості  Наталія Малецька

В рамках інформаційної кампанії пропонується відзначати авторів кращих ідей – переможців та партнерів проектів. Серед пропозицій – додано норму щодо участі партнера у співфінансуванні проекту, запропоновано надавати можливість авторам публічно презентувати свої ідеї на «Ярмарку проектів». Також, планується надавати можливість автору оскаржувати негативну оцінку проекту, яка складена Експертною групою. 

«Були випадки під час проведення конкурсу, коли автор був незадоволений оцінкою Експертної групи. Тому, пропонується, якщо автор вважає що негативна оцінка і відхилення його проекту від голосування несправедливе, він може це рішення оскаржити. Потрібно буде написати заяву до Експертної групи, яка на засіданні вислухає автора і, можливо, рішення буде змінено та проект буде допущено до голосування», - пояснив заступник начальника інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Володимир Хорошев

Переможців пропонують визначати за рейтинговим балом, а також давати додаткові бали тим проектам, які залучатимуть кошти партнерів. Також, ще однією пропозицією є обмежити кількість проектів-переможців, один великий та один малий, які можуть бути реалізовані на території за одним поштовим індексом. Новинкою буде ще й те, що  документ буде містити норму про «етику та конфлікт інтересів учасників конкурсу»

Після жвавого обговорення змін із громадськістю та представниками департаментів Вінницької міської ради, документ будуть доопрацьовувати згідно з наданими пропозиціями під час круглого столу. Після чого його буде винесено на розгляд сесії міської ради.  



Переглядів: 2263
Поширень: 0

Останні новини