Вінничан запрошують до декларування минулорічних доходів

Триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року. Отож, Головне управління ДФС у Вінницькій області запрошує земляків долучитися до деклараційного процесу і виконати свій громадянський обов’язок.

Насамперед у фіскальних підрозділах Вінниччини для подання податкової декларації про майновий стан і доходи чекають громадян-декларантів, які у 2018 році отримували доходи від неподаткових агентів. Це зокрема доходи від надання в оренду житла, іноземні доходи, доходи від надання послуг з ремонту житла чи від організації і проведення розважальних заходів, доходи від репетиторської діяльності тощо.

Завітати до фіскальної служби мають і ті, хто отримав у 2018 році спадщину чи подарунок, що оподатковуються податком на доходи фізичних осіб.

Додамо, що форма Декларації затверджена наказом МФУ від 02.10.15 №859 (у редакції від 06.06.2017 №556). Подається вона до фіскального органу за місцем реєстрації декларанта до 1 травня 2019 року.

Ще одна категорія декларантів – це громадяни, які минулого року отримували заробітну плату, понесли певні витрати (їх перелік визначений Податковим Кодексом) і, відтак, можуть скористатися правом на податкову знижку. До таких витрат, зокрема, включаються частина процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, благодійні внески неприбутковим організаціям, кошти, перераховані на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Зауважимо, подавати податкову декларацію для отримання податкової знижки можна упродовж усього року (до 31 грудня 2019 року). А от, на наступні роки податкова знижка не переноситься.



Переглядів: 1454
Поширень: 0

Останні новини