Минулого року на Вінниччині, за рахунок субвенції з держбюджету, придбано житло для 42 дітей-сиріт

Минулого року на Вінниччині освоєно 17360 тис. грн субвенції з державного бюджету, призначеної на придбання житла для дітей-сиріт та осіб з їх числа. У 2018 році було придбано 33 об’єкта (квартир та будинків) для 42 дітей-сиріт та осіб з їх числа. Також минулого року було придбано приміщення для проживання, а саме – 3 дитячих будинки сімейного типу, куди може бути влаштовано до 30 дітей, залишених без батьківської опіки.

Крім цього, на виготовлення КПД для будівництва приміщення для дитячого будинку сімейного типу в Студенянській об’єднаній територіальній громаді виділено 210 тис. грн. 

На сьогодні забезпечення сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування також має важливе значення. У прийомних сім’ях Вінниччини, в дитячих будинках сімейного типу виховується 557 дітей, а в закладах інституційного догляду – 99. Натомість, під опікою та піклуванням перебуває 1665 дітей.

Також важливою підтримкою також є призначення іменних стипендій обласної державної адміністрації та обласної Ради студентам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.



Переглядів: 1942
Поширень: 0

Останні новини