Міський голова Могилів-Подільського підозрюється у вимаганні хабара в 15 тис. доларів

Як повідомлялося раніше, прокуратурою Вінницької області, спільно з співробітниками Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України затримано на одержанні неправомірної вигоди начальника одного із відділів Могилів-Подільської міської ради при отриманні частини неправомірної вигоди в сумі 7500 доларів США для себе та керівництва Могилів-Подільської міської ради за підписання договору суперфіцію та подальше сприяння в одержанні у власність земельної ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову. 

Крім того, в ході розслідування, також, установлено, що міський голова Могилева-Подільського, за попередньою змовою із начальником земельного відділу міської ради, вимагали від потенційного забудовника 15 тис. доларів США.  

Наразі очільнику прикордонного міста повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України одержання службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого  службового становища, вчинене за попередньою групою осіб та поєднане з вимаганням такої неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 3619
Поширень: 0

Останні новини