Аудитори Вінниччини виявили порушень на понад 500 тис. грн у Вінницько-Хутірській сільській раді

Під час ревізії сільського бюджету, фінансово-господарської діяльності Вінницько-Хутірської сільської ради (далі – Рада) за період з 01.01.2015 по 01.10.2018 фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області виявили фінансових порушень на загальну суму більш як 568 тис. грн.

Зокрема, причиною фінансових втрат у розмірі майже 93 тис. грн стало безпідставне зарахування до загального фонду сільського бюджету доходів, належних іншим бюджетам.

Крім того, через завищення підрядними організаціями вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт зайво витрачено понад 66 тис. грн.

Серед інших виявлених порушень – лишки товарно-матеріальних цінностей на більш як 28 тис. грн та завищення вартості нематеріальних активів (Генерального плану с. Вінницькі Хутори) на понад 357 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено усунення виявлених порушень на загальну суму понад 425 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 4 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

За результатами ревізії до органу місцевого самоврядування застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операції з бюджетними коштами на рахунку Ради.

Голові Ради надіслано вимогу щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх надалі.

Про результати ревізії поінформовано Вінницьку об’єднану державну податкову інспекцію ГУ ДФС у Вінницькій області та управління Держпраці у Вінницькій області.



Переглядів: 2782
Поширень: 1

Останні новини