У Ямполі обговорять перспективи та труднощі процесу утворення об’єднаних територіальних громад

На Вінниччині відбудуться дебати щодо процесу об’єднання територіальних громад. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

За словами Андрія Гижка, на Вінниччині триває активний процес утворення об’єднаних територіальних громад: «На сьогодні проводиться багато нарад, включаючи виїзні, щодо добровільного приєднання територіальних громад. Згідно зі змінами, внесеними до чинного законодавства, для місцевого населення є можливість доприєднання до існуючих громад та до міст обласного значення».

Під час наради Андрій Гижко також поінформував присутніх про те, що на позачерговій 34-й сесії обласної Ради, яка відбудеться 19 липня, буде частково внесено зміни до Перспективного плану виключно за позитивними рішеннями, ухваленими депутатським корпусом сільських рад та відповідними рішеннями органів місцевого самоврядування щодо приєднання до ОТГ. Зокрема, буде реалізовано перше рішення щодо приєднання населеного пункту до міста обласного значення, а саме – формування об’єднаної територіальної громади шляхом приєднання с. Соколова Хмільницького р-ну до м.Хмільник. За словами Андрія Гижка, на сьогодні низка сільських рад приєднуються до існуючих ОТГ, зокрема, відбудеться приєднання територіальних громад Літинського р-ну до с. Якушинці Вінницького р-ну, а також приєднання громад Тиврівського р-ну до  с.Вороновиця Вінницького р-ну. Крім цього, окремі громади Томашпільського району ще приєднаються до с.Томашполя.

Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко також поінформував присутніх про те, що 18 липня, за співпраці зі Швейцарським бюро співробітництва, у м. Ямполі буде проведено дебати на тему реформи місцевого самоврядування. Так, у форматі дискусійного клубу, учасники дебатів матимуть можливість обговорити перспективи та труднощі процесу утворення об’єднаних територіальних громад.




Переглядів: 2093
Поширень: 0

Останні новини