У Вінницькій області зафіксовані перші випадки незаконного продажу первоцвітів

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області почала щорічну сезону операцію «Первоцвіт».

Через поліпшення погодних умов у лісах Вінниччини розцвіли підсніжники. Попри те, що квіти занесені до Червоної книги, вінничани все одно масово їх зривають та продають.

На сьогодні інспекторами виявлено два випадки незаконного продажу рідкісних квітів. Торгівців зафіксували на дорозі біля с. Чавульського Немирівського району та біля смт Вороновиці Вінницького району. 

На порушників вже складено протоколи про адміністративне правопорушення та направлено їх на розгляд судів. 

«На узбіччі автомобільної дороги Вінниця — Вороновиця — Немирів, біля села Чавульське Немирівського району та на узбіччі автомобільної дороги Вінниця — Вороновиця — Гайсин, біля селища Вороновиця Вінницького району було затримано двох осіб, які здійснювали продаж підсніжника білосніжного. На порушників було складено протоколи про адміністративне правопорушення, які направлено на розгляд до Немирівського та Вінницького районних судів», — повідомляє головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області Юрій Дубовий

Нагадаємо, за збір червонокнижних рослин громадяни можуть сплатити штраф у розмірі 340-510 гривень. Частиною 2 статті 88-ї з позначкою 1 Кодексу України про адміністративні порушення адміністративне стягнення також передбачене за продаж першоцвітів. Відповідальність у цьому випадку сягає від 1700 до 3650 гривень штрафу. 



Переглядів: 3140
Поширень: 0

Останні новини