Операція «порятунок тортил» пройшла у Вінниці

Вінницька молодь рятувала черепах, які живуть в озері, що біля Центрального парку разом із лебедями.Благородних птахів на зимівлю забирають в тепле місце, а черепахи – залишаються зимувати в декоративному озері. Рятувати плазунів прийшли небайдужі вінничани.

«Я раніше думала, що черепах забирають на зиму, ніколи не помічала їх у холодну пору. Просто не заглядала, бо навіть на думку не спадало що там хтось має бути», - розповідає зоозахисниця Діана Тарабан. «А через ці потепління лід трохи підтанув і їх стало видно. І ті, які померли, також», - додає дівчина.

Оскільки в водоймі тонкий шар води, перезимувати тортилам бракує тепла. «Ми зі знайомим вирішили дістати тих, які прокинулись і плавали біля берега, бо як бачимо сьогодні морози вже повернулись і ті тварини загинули б. Спочатку ми намагались пристроїти їх до зоопарку, до станції натуралістів, але нам відмовили за відсутністю умов. Тож, довелось випустити їх у природню водойму, там, хоча б є нормально вода та мул, де вони зможуть заховатись та дозимувати».

Врятували 15 червоновухих і одну болотяну українську черепашку. Найменшу, Діана забрала додому лікувати. На господарстві в дівчини живуть також лиси, яких вона забирає додому з міхових ферм.



Переглядів: 2635
Поширень: 0

Останні новини