В Палаці дітей та юнацтва відкрилась виставка-конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва

На базі КЗ  «Вінницький міський  палац дітей  та юнацтва імені Лялі Ратушної» за сприяння Департаменту освіти і науки ВМР з 25 лютого 2019 року розпочала свою роботу міська  виставка-конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край». Виставка організована з метою підтримки та розвитку декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, пробудження у дітей поваги до національної спадщини.

Близько 300 творчих експонатів представлені на розгляд журі із 33 навчальних та позашкільних закладів міста  відповідно до розділів: художнє різьблення по дереву; гончарство та художня кераміка; пластика; художнє плетіння (лоза, рогіз, соломка); художня вишивка; в’язання спицями, гачком; художні вироби з бісеру; м’яка іграшка; художня аплікація, витинанка; інші техніки виконання.

"Представлені експонати виставки показали творчі здібності юних майстрів, уяву, фантазію. Для створення робіт приклалось чимало зусиль, фантазії і майстерності. Хочеться відзначити, що велика кількість робіт носить патріотичний характер та представлена в народному стилі", - розповідають організатори конкурсу.

Цьогоріч були представлені роботи в нових техніках: валяння з вовни, джгутова філігрань, ліпка з текстурованого матеріалу, об’ємна 3Д аплікація, ізонитка, амігурумі, лялька Тільда, гарячий та холодний батік, паперопластика – «ростові квіти».

Кращі роботи юних вінничан візьмуть участь у обласній виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край».



Переглядів: 4986
Поширень: 0

Останні новини