В мікрорайоні Сабарів двічі за вихідні гасили пожежу

Жителі Сабарова б'ють на сполох: за одну добу їм довелось двічі приборкувати вогонь на двох берегах річки. 2 березня зайнялась трава під лісом. Вигоріло понад 150 квадратів трави. Люди, разом з пожежниками гасили стихію, щоб вогонь не встиг дістатись дерев.

Деталі порятунку екосистеми виклав на своїй сторінці житель Сабарова Стогуно Чевал: "Як взнати, що весна вже точно прийшла? По лісових (точніше по польових) пожежах. Сьогодні, наприклад, ледь не згорів Сабарів. Пожежна машина не могла переїхати через греблю (хто не в курсі, рух автотранспорту через греблю заборонений), тому вогнеборцям довелось гасити полум'я ряднинами (чи як ті штуки правильно називаються). Я також долучився до боротьби з пожежею та "власноніж" затоптав кількадесят метрів вогняного фронту. Принагідно висловлюю подяку українському виробнику взуття Cemto за гарну продукцію та вогнетривку підошву. І, звісно ж, дякую звичайним людям, які ще до приїзду пожежників почали активно боротись із полум'ям. Ви справжні герої!"- йдеться у дописі очевидця.

І вже за добу, коли в  повітрі ще відчувався їдкий дим, мешканці Сабарова знову кинулись ліквідувати пожежу, щоправда, вже зі сторони, де живуть люди. "Це було ввечері, я в будинку відчула знову зараз диму. Вийшла, а біля мене горить трава. Вогонь, дим стовпом! Дякую працівникам підприємства "Авіс", вони прибігли і лопатами гасили вогонь. А потім приїхали пожежники, добре, що вчасно, встигли, бо навіть страшно подумати, що могло бути, якби загорілись будинки!", - скаржиться жителька Сабарова Людмила Іванівна.

Хто і для чого підпалює траву ? Люди будуть звертатися за відповіддю на ці питання до правоохоронців. 

В ДСНС кажуть: причина загоряння - безпечність людей, щодо поводження з вогнем.

"Причиною 90% пожеж у природних екосистемах є  спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів, іскри з вихлопних труб автотранспорту, блискавки, самозаймання промасленого обтирального матеріалу, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі. Причинами виникнення таких пожеж можуть бути - кинутий недопалок або сірник, розведення вогнища і необережне поводження з вогнем", - зазначає заступник начальника прес-служби ГУ ДСНС у Вінницькій області Оксана Скришевська.

Фото зі сторінки ФБ Стогуно Чевал.



Переглядів: 5841
Поширень: 0

Останні новини