Сьогодні вінничани вшанували пам'ять Великого Кобзаря

6 березня, напередодні 205-ї річниці відзначення Дня народження Тараса Шевченка, вінничани, які поважають видатного поета та цінують його відданість українському народові, прийшли до пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб вшанувати його пам'ять.

Сьогодні на площі, яка носить ім’я видатного українця, люди слухали вірші про Кобзаря та його власні твори. Твір «Єднаймося, браття!!!» виконав народний художній колектив України ансамбль танцю «Барвінок» Вінницького центру художньо-хореографічної освіти для дітей та юнацтва. 

«Творчість Тараса Шевченка завжди була для мене важливою, у ній стільки любові до рідного краю, традицій, звичаїв. Я час від часу перечитую улюблені вірші поета, але почути їх у виконанні професіоналів на цій площі у такій атмосфері дуже приємно та зворушливо», – каже вінничанка Тамара Петрівна

Під час урочистостей біля пам’ятника Тарасу Шевченку з нагоди відзначення 205-ї річниці з Дня народження видатного поета та митця були відзначені нагородами мешканці Вінниччини, які зробили внесок у збереження і розвиток української мови, вивчення і популяризацію творчості Великого Кобзаря. 

Серед нагороджених – талановита поетеса з Ладижина, лауреат і дипломант всеукраїнських фестивалів та конкурсів Світлана Гуменюк; переможець обласного конкурсу читців «Кобзар і Україна» Дмитро Коробчинський. Також відзначили переможницю обласного та фінального етапів Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в 2018 – 2019 навчальному році Андріану Попадюк та інших.




Переглядів: 2589
Поширень: 1

Останні новини