Вінницький ансамбль танцю «Радість» представляв Україну на Міжнародних фестивалях в Італії та Австрії

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л.Ратушної» щойно повернувся з надзвичайно цікавої поїздки до Італії та Австрії, де брав участь в Міжнародних фольклорних фестивалях.

Фестиваль в Італії проводився в північному регіоні Італії, який має назву Фріулі-Венеція-Джулія. У фестивалі взяли участь колективи з Казахстану, Сербії, Сардинії та місцеві італійські колективи. Кожного вечора концерти відбувалися в різних містах цього регіону: Парденоне, Капріва дель Фріулі, Удіне, Арта Терме та Кормонс. Кожне з цих міст є музеєм під відкритим небом. Адже в кожному з них збереглося чимало древніх пам’яток  архітектури. В м. Удіне концерт відбувся на території стародавнього замку. В деяких містах концерти проходили в місцевих театрах або на центральних площах міст.

Чимало українців приїжджали на наші концерти з усієї північної Італії. Одна жінка казала, що взяла вихідний, щоб мати можливість відвідати виступ українського колективу.

Ось що написала у facebook Світлана Чумаченко, наша землячка з Вінниччини, яка вже багато років проживає в Італії: «Комунальний театр м. Кормонс. Жодного вільного місця! Насичена програма! Діти з різних куточків світу танцювали на всі 100%! І на кінець-то після двох годинної програми оголосили Україну... "РАДІСТЬ" (назва фольклорного ансамблю з України) І всі, відразу ж після перших "Па", зрозуміли, чому саме вінничани закривали фестиваль! Таку реакцію італійців я бачила вперше! Протягом всього виступу оплески не припинялися! ЛЮДИ, це було грандіозно!!!!! УСПІХ! ЗАХОПЛЕННЯ! Мій Бруно сказав: «Тепер я розумію, чому Україна закривала фестиваль! Якби вони відкривали ... у інших не було б шансів на оплески, хоча всі діти великі молодці! СПАСИБІ "РАДІСТЬ" !!! ВИ НАША ГОРДІСТЬ!  

Під шквальні оплески, вигуки «браво» проходили всі концерти «Радості» в Італії. Діти також побували у Венеції, купалися в Адріатичному морі.

З Італії «Радість» поїхала до Австрії, де взяла участь у ХХV Міжнародному фольклорному фестивалі в м. Зеебоден. У фестивалі брали участь колективи з Сербії, Хорватії, Словенії, Угорщини, Італії, Індії, Парагваю, Австрії. Україну представляла віннницька «Радість».

Це була перша поїздка колективу до Австрії. Австрія – надзвичайно красива країна, де поєднується прекрасна архітектура австрійських міст і сіл, високі гори Альпи, великі чисті озера, стрімкі гірські ріки, водоспади, а також гостинні австрійські мешканці.

Концерти проходили на відкритих сценах у містах Зеебоден, Шпіталь,  Гмюнд, Мілльшатт на березі озера Мілльштеттер-Зее. Всі концерти завершувалися виступом вінницької «Радості» та проходили під шквальні аплодисменти та вигуки «браво».

Декілька годин діти провели в зоні відпочинку біля красивого гірського водоспаду серед Альпійських гір, плавали на пароплаві по озеру Мілльштеттер-Зее, побували у Відні – столиці Австрії.

Фестивалі в Італії та Австрії були проведені та організовані на дуже високому рівні. Щиро дякуємо організаторам фестивалів, що вони докладають чимало зусиль для проведення таких чудових фестивалів, сприяють збереженню народних традицій та зміцненню миру на нашій планеті.

Вінницька «Радість» крокує по планеті. Вже у понад 30 країнах світу вона демонструвала свою майстерність та завжди викликала захоплення глядачів.

Ось таким насиченим, цікавим запамятається літо 2018 року для учасників колективу. Хоча воно ще не закінчилося… І попереду нові країни, цікаві зустрічі на фестивалях в різних країнах.

 

 



Переглядів: 4927
Поширень: 12

Останні новини