Децентралізація дає не тільки нові можливості розвитку, а й формує зони відповідальності для місцевих керівників, – Володимир Гройсман

Нові можливості розвитку регіонів, забезпечені завдяки реформі децентралізації, формують не тільки нові можливості розвитку регіонів,  а й  безпосередні зони відповідальності для місцевих керівників. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку у Вінницькій області.

Глава Уряду наголосив, що зростаючі місцеві бюджети потрібно направляти на різні сфери  - в тому числі, приміром, на сферу оновлення комунального господарства та енергомодернізації. Прем’єр-міністр нагадав, що вчора, 6 березня, під час селекторної наради з головами міст, навів цифри вартості тепла в різних містах. При однаковій ціні газу для всіх міст, різниця в ціні 1 ГКал тепла становить 400-500 грн.  

«Уряд тут (до цієї різниці) ні до чого взагалі. Просто таким чином деякі місцеві керівники прикривають свою безгосподарність та бездіяльність, - сказав Володимир Гройсман. - Тут питання про енергомодернізацію, заміну котлів, мереж. Це зони відповідальності».

За словами Глави Уряду, розуміння відповідальності необхідно закладати в стратегії розвитку регіонів.

«І коли є спільні стратегії (розвитку), є й розуміння цілей та відповідальності», - додав Володимир Гройсман




Переглядів: 1804
Поширень: 0

Останні новини