На озері, що на Тяжилові, поселились лебеді

Нещодавно компанію диким качкам склала пара лебедів. Вони ще не звикли до нового місця, тому їх важко знайти, хіба що серед очерету або на мілководді, подалі від людських очей. Про це йдеться у фейсбук-спільноті "Мій новий Тяжилів".

Проте лебедів можна побачити й біля дамби

Вирішили дізнатися звідки ці лебеді в директора Вінницького зоопарку Євгена Ткачика.  «Я думаю, що це перелітні лебеді, тобто дикі», - зауважив він. А на питання: як на довго вони залишаться у нас?, - директор відповів:  «До осені, якщо їх не відлякають мешканці, то пернаті облюбують це озеро і облаштують собі гніздо з очерету».

Також про пернатих навосельців  запитали і у місцевого рибалки Олександра: «Тої весни їх не було…Скоро тепло прийде, більше людей буде і лебеді полетять звідси».

Так як лебеді не належать до перелітних птахів, а до кочових, ймовірно тому вони оселилися на озері, знайшли чим харчуватися. Якщо лебедям сподобається, залишаться на постійно. Аби не нашкодити птахам, вінничан ПРОСЯТЬ:

    Не годувати хлібом. Адже хліб не перетравлюється в організмі пернатих і може їм тільки нашкодити. Краще дайте їм зерна, овес, кукурудзи, тертих овочів та розмоченого у воді сіна. Не відлякувати птахів, адже так лебеді відчувають загрозу, не будуть «гніздитись» в такому місці.

"Сподіваємось нашим новим мешканцям озера сподобається в Тяжилові, а особливо атмосфера дружніх тяжилівчан, і птахи ще не раз до нас завітають, якщо взагалі й не залишаться назавжди", - йдеться у дописі.



Переглядів: 3824
Поширень: 2

Останні новини