У Вінниці відбувся форум студентського самоврядування

15-16 березня  проходить навчання голів студентських самоврядувань  - форум «Можливості ОСС. Версія - перезавантаження!».

Сьогодні, 15 березня, у молодіжному центрі «Квадрат» зі студентською молоддю спілкувався голова  Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, який взяв участь у панельній дискусії на тему «Взаємодія ОСС з органами влади та вплив на прийняття рішень».

Валерій Коровій  підкреслив, що від активної позиції молодих людей, їх готовності змінювати світ і змінюватись самим залежить майбутнє України, її добробут  та місце у світі.

«Світ змінився, економічні реалії відрізняються від тих, в яких жили ваші батькиНа ринку праці сьогодні створене конкурентне середовище, а це може означати тільки одне: рівень заробітної плати робітників має зростати, щоб уникнути відтоку кадрів. На Вінниччині це питання вирішується комплексно – тільки у 2018 році в області було створено понад 3 тисячі робочих місць. Середня заробітна плата теж значно зросла. Кілька останніх років  місце Вінницької області за рівнем заробітної плати серед регіонів України було  десь у третьому десятку, проте, вже в січні 2019 року ми займаємо 9-те місце за рівнем середньої зарплати, залишивши позаду таку промислову область, як Одеська »,- зазначив голова ОДА.

Валерій Коровій  ознайомив студентство із інвестиційними проектами, які здійснюються в області, поділився стратегічними планами на найближчу та далеку перспективу.

«Вам потрібно стати успішними: комфортно себе почувати у сім’ї, в соціумі, мати цікаву і високооплачувану роботу»,- підкреслив очільник області.-  А завдання влади якраз і полягає у створенні умов для такого комфортного існування».

Голова ОДА сформулював основні принципи, які дозволять молодим людям  досягти кар’єрного успіху, серед яких вивчення іноземних мов, невтомність і працездатність: «Не бійтеся змінюватись, пробуйте щось нове і незвідане і не дозволяйте Душі  лінитись: вона повинна невтомно трудитись»,- підсумував Валерій Коровій.

Під час  роботи форуму його учасники  також обговорювали питання  про роль органів студентського самоврядування відповідно до Закону України «Про вищу освіту»; про фінансування студентських рад, написання  проектів та розрахунок кошторису. Також організаторами заплановано проведення  «круглого столу» з головами ОСС.




Переглядів: 2041
Поширень: 0

Останні новини