На Вінниччині монетизовану субсидію отримують 164 тис домогосподарств

Такі дані озвучила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна під час щопонеділкової апаратної наради голови ОДА з керівниками департаментів та служб області.

Відповідно до нового порядку нарахування та виплати даного виду допомоги, субсидію, призначену пенсіонерам до 31 грудня 2018 року, отримуватимуть через пенсійний фонд. Решта громадян – через «Ощадбанк». Субсидія, яка призначена з 1 січня 2019 року, виплачуватиметься у безготівковій формі.

«Станом на сьогодні, 18 березня, в грошовій формі монетизації субсидію отримують 164 тис домогосподарств і 14 тис, які оформили субсидію з 1 січня 2019 року, отримуватимуть у безготівковій формі. Середній розмір субсидії, станом на березень, становить 1 тис 624 грн на місяць», - підкреслила Наталя Заболотна.

Пенсіонерам субсидії у грошовій формі виплачуватимуться через органи пенсійного фонду України. З державного бюджету кошти на виплату субсидій направляються через органи пенсійного фонду в банк, якщо пенсіонер отримує пенсію через банківську установу, або на пошту, для тих пенсіонерів, які отримують пенсію через Укрпошту.

«Загалом, 109 тис пенсіонерів області є отримувачами субсидій. Зокрема, через банк отримують майже 48,5 тис осіб і таких виплат здійснено на суму майже 53 млн грн., а через пошту виплачено майже 85 млн грн. Починаючи з 12 березня, субсидіанти, які не є пенсіонерами, мають в «Ощадбанку» відкрити рахунок і безкоштовно оформити картку, на яку перераховуватиметься субсидія. Також, маючи платіжки можна одразу здійснити оплату всіх комунальних послуг. До того ж можна отримати живі гроші завдяки грошовим переказам «Швидка копійка», - додала Наталя Заболотна.

В області діє 92 відділення ощадбанку, які обслуговують майже 54 тис, або 33%, із загального числа субсидіантів. Станом на 18 березня на картку здійснено понад 10,5 тис переказів субсидій на суму понад 17 млн грн, і отримано переказів «Швидка копійка» на суму 11,5 млн грн. Натомість пенсіонерам, які вже отримують пенсію на карткові рахунки, не потрібно додатково звертатись у банк – їм субсидію перерахують на картку разом із пенсією.

Вінницька область єдина в Україні, де в кожному відділенні «Ощадбанку» 12-13 березня працювали працівники органів праці та соціального захисту населення, які надавали роз’яснення щодо призначення та розміру субсидій.

Головний принцип і мета монетизації субсидій – спонукання до економії енергоресурсів, адже зекономлені кошти громадяни мають право використати на власний розсуд.




Переглядів: 2037
Поширень: 0

Останні новини