Особливі вечірки. Локація перша: художній музей. Свічки, вино і сучасна класика

Стикаючись зі світом мистецтва ми лікуємо власні душі, очищуємось внутрішньо, отримуємо потужну хвилю натхнення. Отримати заряд прекрасного і насолодитись творами художників, музикантів та талановитих виноробів в один вечір запросили вінничан організатори серії незвичних івентів – Влад і Олена. Вони виступили організаторами проекту вечірок, що проходитимуть у незвичних місцях і зовсім по-особливому. 

Перша подія була задумана як вечір для гедоністів, з вином від ресторану «Pasta e Vino», переглядом унікальної експозиції художнього музею і прослуховуванню музичної інструментальної класики з кінофільмів у виконанні талановитих вінницьких музикантів: Богдани Чмеловської, Максима Тарана, Єлизавети Тюваєвої, Марії Лемішко.

Чи знайоме вам почуття завмирання серця перед красою створеною обдарованими людьми мистецтва? Коли стишуєш слова і кроки заходячи у музей, стіни якого прикрашають шедеври… Коли музика прекрасна настільки, що не наважуєшся аплодувати, щоб не порушити краси моменту… У цей вечір всі присутні пережили саме такі відчуття!

А розпочалась подорож з перегляду музейної колекції. Постійно діюча експозиція музею, що була створена в 2005 році, представлена шістьма залами, які демонструють відвідувачам близько 300 експонатів. Це лише 3% скарбів музею і вони вражають. 

Починається екскурсія біля полотна «Юнак із лютнею», датованого початком XVII століття. І поки гості ним милуються починає звучати бандура. Іван Степанов виконує сучасні мелодії, які звучать заворожуючи, а гості уважно слухають екскурсоводів, що розповідають про картини та скульптури унікальної музейної колекції.

Це рух історією, від старовинних полотен, які ще не мають атрибуції, до романтизму XIX століття та робіт початку XX-го. Від творів видатних майстрів, до Подільських хатніх ікон. Нарешті, підіймаючись сходами, публіка проходить на другий поверх, де на столах їх зустрічає вино та цукерки, а також квіти і свічки, що створюють чарівну атмосферу. 

Тут розташовано салон мистецтв музею, де свого часу виступали зірки класичної музики. Чудовий рояль є його окрасою і він подарував свої чарівні звуки присутнім у цей вечір в музеї. Крізь відчинені вікна старовинної будівлі, вітер вириває звуки на вулицю і носить їх весною… Акорди лунають з під вправних пальців піаністки, струни віолончелі слухаються смичка, скрипки співають...

Тіні рухаються на стелі салону, музика заповнює увесь простір зали. Люди стоять або сидять, смакують вино і насолоджуються кожною нотою. Звучать знайомі композиції, авторства Людовіко Ейнауді, Євгена Хмари, Ганса Ціммера, Девіда Гаретта, під які хочеться замислитись. 

«Життя коротке, тож творіть добро, любіть своїх близьких, слухайте гарну музику і надихайтесь. Це і є мета наших музичних вечорів», – говорять організатори. І обіцяють, що наступного разу покличуть насолодитись мистецтвом до вінницьких катакомб, приміщення архіву, закинутих горищ, або й на берег Бугу.

Наступний вечір буде ще більш непересічним, адже відбудеться у приміщенні Вінницької обласної бібліотеки ім. Тімірязєва. 23 березня з 18.0 0до 20.00 тут відбуватиметься «Тиха вечірка» або Good Silent Party II. Учасники мають прийти зі смартфоном і навушниками, напередодні завантажити застосунок «Радіо Сковорода». Одночасно у 20 містах країни люди приєднаються до радіоефіру де спочатку зазвучить сучасна українська танцювальна музика, а потім до спілкування приєднається гість – Сергій Жадан. Трансляція йтиме зі Старобільська Луганської області.

Усіх, хто бажає спробувати новий незвичний формат вечірок, просять зареєструватись за посиланням



Переглядів: 4554
Поширень: 2

Останні новини