Цьогоріч на реконструкцію міжнародного аеропорту «Вінниця» додатково виділять 1 мільярд гривень з держбюджету

Незабаром розпочнуть реконструкцію аеропорту в селі Гавришівка. На ремонтні роботи буде додатково виділено 1 мільярд гривень державних коштів. Про це повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

Він зауважив, що цьогоріч було прийнято базове рішення Уряду про реконструкцію аеропорту. Її робитимуть у дві черги: замінять аеродромне обладнання, оновлять злітно-посадкову смугу. Буде здійснено повну модернізацію  технічних систем з метою створення сучасного аеродромного комплексу. Це дозволить збільшити пасажиропотік і розкрити потенціал вантажних перевезень.

На час проведення реконструкції аеродром припинить роботу. Початок та завершення робіт – у 2019 році.

«Реалізація цього проекту дасть змогу розвивати й інші галузі за рахунок синергії, коли сумарний ефект взаємодії значно перевищує дію кожного фактора окремо. Переконаний, що найближчим часом Вінниця стане містом, в якому потужно розвиватиметься не лише людський потенціал, але й науково-технічний. За нашими підрахунками, через 20–30 років у Вінниці проживатиме 600 тисяч жителів», – наголосив Валерій Коровій.

Керівник регіону підкреслив: «Зараз ми закладаємо той фундамент, який із часом забезпечить молодому поколінню комфортне життя, гідний заробіток і привід пишатися тим, що вони живуть і працюють у місті Вінниці».




Переглядів: 3470
Поширень: 0

Останні новини