У Вінниці влаштували генеральне прибирання береговини Вишенського озера

Черепаха-важковаговик, молот, десяток автомобільних покришок, металеві і дерев’яні ящики та понад сотню кілограмів поліетилену і ПЕТ-пляшок. Такий урожай зібрали вінничани під час прибирання набережної Вишенського озера зі сторони Пирогова.

Суботник організували вінницькі рибалки. Кажуть, дали клич у своїй спільноті в Фейсбук «Мисливці, Риболови та інші Брехуни» про те, що збираються на генеральне прибирання. В процесі до них приєднались як жителі району Вишенька, так і небайдужі містяни, які дізнались про акцію.

«Я хочу, щоб мої однолітки, коли побачать, що я це роблю, теж долучаться. Я тут люблю відпочивати, кататись на велосипеді, грати у футбол, поливатись водою на  Івана Купала. Якщо ми самі не приберемо, то за нас це ніхто не зробить. А місто моє має бути чистим», - розповідає 12 – ти річний «еколюб» Миколка. Хлопчина прийшов разом із мамою і братом.

Для того, щоб дітям було зручно діставати непотріб з води, їхній тато зробив спеціальні «шпаги-виловлювачі».«Я сьогодні прибираю озеро, а ним зручно діставати те, що дорослі повикидали в озеро. І я хочу, щоб природа була чистою і розвивалась», - каже 6-ти річний Максим.

Загалом на суботник прийшло з пів сотні вінничан та представників різних організацій. До обіду зібрали, як з озера, так і з однієї частини парку Дружби Народів понад сто мішків непотребу.



Переглядів: 6233
Поширень: 7

Останні новини