Цієї весни у Вінниці висадять близько 750 дерев

У місті розпочалась весняна планова висадка дерев. Сьогодні представники МКП «Вінницязеленбуд» працюють на проспекті Космонавтів, де буде висаджено 21 саджанець платану східного та 10 сакур, а також у Центральному парку, де з’являться катальпи та платани смольні. Загалом весною планується висадити близько 750 дерев та 1100 кущів.

Цієї весни будуть висаджені акації по вулицях Максимовича та Ващука, клени гостролисті по Гніванському шосе. Близько 15 сакур з’явиться по вулиці Київській (сквер Київський). Висадять дерева по вулицях Некрасова, Воїнів Інтернаціоналістів, на проспекті Коцюбинського тощо.

«Ми стараємось зробити все для того, щоб наша Вінниця була гарною, щоб у місті росло багато дерев. Цієї весни для Вінниці буде досить велика весняна висадка дерев. Розпочали роботи з проспекту Космонавтів. Сьогодні тут ми висаджуємо планати східні на тих місцях, де були знесені сухостійні та аварійні дерева. Використовуємо цей вид, оскільки тут є алейна посадка саме платанів. В лунки розміщуємо гафротруби, завдяки яким відбуватиметься підкореневий полив дерев – так вони отримуватимуть потрібну кількість поживних речовин. Використовуємо мінеральні добрива, які допомагають деревам укорінитись. Додаємо вологоутримувачі – це невелика гранула, яка набирає у себе вологи і досить довго утримує її», – розповідає  заступниця директора з агротехнічних питань  МКП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш

Крім платанів по проспекту Космонавтів висадять сакури. Вони будуть поблизу дитячого майданчика. «Також сьогодні в Центральному парку біля пам’ятника загиблим міліціонерам висадять катальпу бігнонієвидну. Буде тут й ліквідамбр смольний (близько 10 саджанців), ми взяли таке дерево вперше, воно дуже схоже до клену, але восени має надзвичайно дивовижне забарвлення. Завтра плануємо висаджувати дерева в центрі міста на місці знесених аварійних та сухостійних дерев. Садитимемо липу, адже в основному в центрі саме цей вид дерев. Вони з’являться по вулицях Театральній, Соборній, Архітектора Артинова», – додає Тетяна Прибиш

Загалом цієї весни в місті висадять близько 750 дерев, серед яких не лише листяні, але й хвойні (ялина корейська, ялівець). «Намагаємося оновити асортимент дерев, щоб у Вінниці не росли лише липи, клени або каштани, адже знаємо, що каштан вражається каштановою міллю, тополя є алергеном. Тобто ми намагаємось відходити від стереотипів і садити нові види, які більш стійкі до задимленості та загазованості повітря. Також весною  буде висаджено 1100 кущів – самшит, спірея, туя, бирючина тощо. Кущі висадять в тому числі й там, де ці насадження були знищені людьми, або заїжджені автомобілями. Шкода, що вандали знищують зелені насадження, але ми сподіваємось на свідомих вінничан, які допомагатимуть нам оберігати насадження», – каже Тетяна Прибиш.




Переглядів: 4424
Поширень: 0

Останні новини