У Вінниці проходитиме мистецький проект «RE:ВІЗІЯ 2019»

З 26 березня у Вінниці проходитиме мистецький проект «RE:ВІЗІЯ 2019». Проект проводиться у Вінниці з 2011 р., девятий рік поспіль. 

За час існувння проекту в ньому брали участь відомі митці України та закордону, такі як Віктор Сидоренко, Влодко Кауфман, Оксана Чепелик, Гліб Вишеславський, «Відкрита група», Інга Раубайте (Литва), що декларує високий рівень представленого контенту.

Проект є мультидисциплінарним, тому складається з різних фахових напрямків культури та мистецтва, але головною завжди залишається експозиційна частина з головною умовою: показати те, що не мав шансу побачити глядач в м. Вінниця.

Цього року розпочинається проект відкриттям персонального візуального проекту художниці Іри Озаринської (Ozi)(Одеса-Венеція) під назвою «БАЗАР. РИНОК. МАЙДАН».

Художниця представляє формат «виставка-скетч-роздуми» з формулою: продавець-товар-покупець та є частиною процесу роботи над ним (work in progress). Авторка вважає за краще іноді виставляти свої проекти на якомусь етапі його створення. Глядачі допомагають розвивати ідею далі або залишати її. Це прямий, реальний діалог: пропозиція теми, слів і фраз в графічних зображеннях.

Комунікація з глядачем може відбувається, як в реальному житті, так і в інтернеті: постачальник-послуга-споживач, виконавець-замовлення (товар)–замовник..

Презентація проекту відбудеться 26 березня о 17.00 в «Галереї ХХІ» (в. Архітектора Артинова, 12-а).

В рамках презентації проекту: виступ студії танцю «НЬЮ АНС» з перформансом «Інтуіція» та «Джазовий перформанс» від вихованців Вінницької дитячої школи мистецтв - «ЮнВінДжаз».

27 – 28 березня о 16.00 цикл майстер-класів від художника Надії Білокур (Суми) за напрямком light-art (створення картин з використанням флуорисцентних фарб).

«Робота з флуоресцентними фарбами, це медитативний процесс. Ультрафіолетове освітлення дозволяє людині, ніби, переміститись в інший вимір, звільнитись від рамок реальності, відкрити свій внутрішній світ. Зображуючи прості символи, ми розкриваємо різні, безсвідомі сторони себе. Унікальна форма арт-терапії, флуорисцентний живопис або флюроарт відкриває ваші двері ", - каже Надія Білокур.

28 березня 2019 р. о 18.00 відбудеться остання подія цьогорічного проекту «Музична ревізія» за участю кращих вокалістів міста, солістів Вінницького естрадного оркестру «ВінБенд» та ансамблю скрипалів «Елегія».

Організатори проекту: Департамент культури Вінницької міської ради, ГО «Лабораторія актуальної творчості», КЗ Центр концертних та фестивальних програм, ГО «Культурна стратегія - ХХІ», ГО «Креативний простір», регіональний Центр сучасного мистецтва «Арт-Шик».

Телефон для довідок: 096-568-14-11



Переглядів: 2718
Поширень: 0

Останні новини