У Вінницькій центральній районній лікарні встановлено ліфт для підйому лежачих хворих

Сьогодні, у Вінницькій центральній районній лікарні керівники області та району оглянули новий ліфт для перевезення лежачих хворих, який вперше з’явився у лікарні з часів її будівництва.

«Фактично з 1965 року будівля лікарні була без зовнішнього ліфта для перевезення лежачих хворих. Таким чином хворі або самі підіймались сходами на верхні поверхи, або їх зносили санітарки, фактично на руках. Коли ми звернулись за допомогою у будівництві цього ліфта до облдержадміністрації то нас одразу підтримали і сприяли в отриманні коштів із ДФРР. Також нам допомагали і народні депутати, районна рада та районна державна адміністрація. Загальна вартість робіт 2 млн 100 тис грн», - розповів головний лікар Вінницької центральної районної клінічної лікарні Олександр Кривов’яз.

Крім того у 2018 році суттєво оновлено матеріально-технічну базу лікарні, зокрема придбано медичне обладнання для отоларингологічного відділення, кардіомонітори, електрокардіографи 6-ти канальні, промислові пральні машини та комп’ютерне обладнання.

Звертаючись до колективу лікарні перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив: «У ваш заклад завжди приємно приходити, адже це не просто лікарня, а місце де по справжньому піклуються про пацієнтів. Особливо хочу відмітити високий професіоналізм ваших лікарів та медичного персоналу. І сьогодні, завдяки новому ліфту вирішується багато питань для пацієнтів, особливо для важкохворих, для лікарів і для медсестер, адже надзвичайно важко підняти хворого з інсультом, або політравмою. Тому вам честь і хвала та подяка за вашу роботу. Продовжуйте бути таким же потужним медичним закладом, а ми в свою чергу і надалі підтримуватимемо вас і допомагатимемо, аби громадяни отримували якісне медичне обслуговування».

Оскільки лікарня входить до госпітального округу, послугами охоплено не лише населення вінницького району, а й мешканців 65 сіл Тиврівського, Липовецького, Жмеринського, Літинського районів, а також селище Турбів.




Переглядів: 3129
Поширень: 0

Останні новини