Понад 3 тисячі вінничан задекларували 284,5 млн грн минулорічних доходів

За два місяці деклараційної кампанії 3253 мешканців Вінниччини вже прозвітували про отримані у 2018 році доходи. Загалом вони задекларували майже 284,5 мільйонів гривень. Про це повідомляє начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

Посадовець зауважує, що із загальної кількості декларантів, правом на податкову знижку скористалось 2055 громадян. За результатами розрахунків їм повернуть понад 4,3 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Кількість громадян, які зобов’язані були подати декларацію, і упродовж січня-лютого задекларували доходи за 2018 рік, становить 1198. Наразі серед цієї категорії декларантів 612 громадян прозвітували про інші доходи (переважно доходи від продажу сільськогосподарської продукції), 372 – про доходи у вигляді спадщини, 127 –про доходи від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна, 73 – про доходи від здавання в найм нерухомого майна, 12 –про інвестиційний прибуток.

Усі ті, хто мав подати декларацію обов’язково, задекларували близько 106,8 мільйонів гривень доходів, отриманих упродовж 2018 року. За даними проведених розрахунків, до бюджету вони сплатять майже 4,8 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 925,8 тисяч гривень військового збору.

За словами Руслана Осмоловського, побільшало на Вінниччині і мільйонерів. Якщо впродовж січня таких було лише п’ятеро, то у лютому додалось ще семеро. Підсумовуючи результати першої половини цьогорічної деклараційної кампанії, очільник фіскальної служби Вінниччини нагадує мешканцям регіону, що вона триватиме до 1 травня 2019 року. Утім радить не відкладати подання декларації на останні дні.



Переглядів: 2057
Поширень: 0

Останні новини