В рамках проекту «Активний вчитель з харизмою» 20 освітян Вінниччини відвідали м. Лодзь

В рамках проекту «Активний вчитель з харизмою» 20 освітян Вінниччини протягом 17-23 березня відвідали м. Лодзь. Навчальний візит до Лодзинського воєводства є складовою ІІ етап у польсько-українського проекту «Активний вчитель з харизмою», що реалізується на теренах Вінниччини Департаментом освіти і науки Вінницької облдержадміністрації спільно з вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування, Фундацією «ФЕРСО» (Польща).

Тижнева програма перебування включала в себе відвідування закладів загальної середньої та дошкільної освіти, Центру неперервної освіти для вчителів та Відділу по нагляду за закладами освіти у м. Лодзь, а також зустріч з керівництвом зазначених закладів, обмін досвідом між викладачами та роботу групи з тренерами проекту.

Як зазначив один з тренерів проекту Яцек Єнджейчак: «В більшості західних країн професія тренера вже активно зайняла свою нішу на ринку праці. Наразі ринок тренерських послуг розвивається і в Україні, Та я переконаний, що з часом він потребуватиме все більше кваліфікованих кадрів. Тому основна мета проекту — надати можливість вчителям здобути тренерські навички та, передусім, навчити користуватися ними на заняттях з учнями».

Тренери разом з учасниками працювали над техніками презентації та проведення тренінгу, включаючи роботу в групах. Також вчителі розробляли програми тренінгів і презентували для всіх учасників.

В ході тижневого перебування учасники мали можливість ознайомитися з альтернативною освітою в рамках польського проекту «Школа в дорозі». Директор Божена Восік розповідала про особливості здобуття освіти учнями в рамках даної програми: як навчитися налагодити контакт з дітьми та враховувати їх думку, без покарань та винагород для учнів; як святкувати з дітьми разом їх успіхи та переживати з ними їх поразки; як виховати в учнів відповідальність та бажання розвиватися.

Одним з цікавих елементів програми для вчителів стало ознайомлення роботою Відділу по нагляду за закладами освіти у м. Лодзь, а також організацією освітніх процесів та підвищення кваліфікації вчителів. Учасники оглянути професійний освітній заклад «Школа Новітніх Технологій», де  охочі здобути нову професію можуть отримати безкоштовно необхідні кваліфікації в галузі електро-монтажних робіт, механіки, аудіо-, відеомонтажу і кінематографії безкоштовно, якісно та в технічно оснащених аудиторіях.

Здобуті навички та знання кожен з учасників матиме можливість продемонструвати та закріпити  уже в рамках ІІІ етапу реалізації проекту, який проходитиме у м. Вінниці в червні 2019 року, де вчителями буде представлено свої сценарії тренінгів.



Переглядів: 2726
Поширень: 0

Останні новини