До рятувальників Вінниці на екскурсію завітали малюки

Сьогодні до вінницьких рятувальників завітали особливі гості – вихованці одного з дитячих виховних закладів віком від 3-х до 8-ми років.

Переступивши поріг Державної пожежно-рятувальної частини №1 діти відразу були у захваті. Цього й не приховували їхні по-справжньому здивовані оченята, які розглядали все, що потрапляло у поле зору маленьких гостей. Діти з цікавістю оглянули спеціальну техніку та спорядження, яким користуються надзвичайники під час ліквідації пожеж. Приміряли справжнє спорядження бійців ДСНС та посиділи у салоні аварійно-рятувального автомобіля.

Також послухали цікаві розповіді про те, якою потрібною та важливою для суспільства є професія рятувальника. У доступній ігровій формі, яку малята сприймають найкраще, фахівці Служби порятунку розповіли, як важливо слухатися дорослих, а за їх відсутності не брати до рук сірників, не намагатися самому запалити газову плиту чи ввімкнути в мережу побутові електроприлади, не торкатися незнайомих предметів під час прогулянки чи відпочинку.

Діткам наголосили, що попереду у них довге щасливе життя і запорукою цього є їхнє свідоме правильне ставлення до власної безпеки.

Також маленькі гості оглянули виставку пожежно-рятувальної служби, де велике зацікавлення у них викликав і кінно-бочковий хід, яким користувалися пожежники у давнину, чисельні експонати та фотографії, що розповідають про історію становлення Служби порятунку на Вінниччині. Вихователі, що супроводжували малечу сподіваються, що ознайомчу екскурсію до Головного управління дітки запам’ятають, як і усвідомлення важливості безпечної поведінки впродовж свого життя.



Переглядів: 2221
Поширень: 0

Останні новини