У Вінниці провели жеребкування і визначили власників нового Муніципального житла

19 липня у Вінницькій міській раді провели жеребкування для визначення учасників першої та другої черги Програми «Муніципальне житло м. Вінниця».  38 вінничан дізналися номер своєї майбутньої квартири у новому 80-квартирному будинку, який зводиться на вулиці Маяковського. 

Програму «Муніципальне житло м. Вінниця» було започатковано у 2009 році. Вона передбачає можливість придбання  якісного житла за ціною нижчою від ринкової. В рамках цієї програми у місті вже збудовано 6 будинків. А саме, 98-квартирний житловий будинок на вул. Келецькій, 144-квартирний житловий будинок на розі вул. Смирнова – І пров. Український, 140-квартирний житловий будинок на провулку Щорса, три житлових будинки по вулиці Чехова: №1 та №2 – це 70-квартирні житлові будинки, №3 - 67 квартирний житловий будинок та І пусковий комплекс по вул. П. Запорожця, 4 на 88 квартир.  

Завершується будівництво 7-го будинку на 92 квартири –ІІ пусковий комплекс по вул. П. Запорожця, 4, який введеться в експлуатацію до кінця поточного року. З урахуванням сьомого будинку  житлові умови поліпшили 618 вінницьких родин.

Заступник міського голови Владислав Скальський привітав кандидатів на участь у Програмі «Муніципальне житло м. Вінниця». «Сьогодні, у відповідності до Програми, відбувається жеребкування по новому об’єкту муніципального будівництва – житловому будинку по вулиці Маяковського. Жеребкування проходитиме по однокімнатних та двокімнатних квартирах», - каже заступник міського голови Владислав Скальський.

Однією з основних умов Програми є фінансова спроможність учасників сплатити на початку будівництва єдиним платежем не менше 30% від вартості житла. Розуміючи те, що сьогодні не кожен може одноразово здійснити такий платіж, міська рада визначилась із банком-партнером, який на найвигідніших умовах пропонує іпотечне кредитування учасників програми «Муніципальне житло м. Вінниця». Відтак максимальний термін залучення кредиту для придбання житла становитиме 30 років, а відсоток банківського кредитування для учасників програми на перші 5 років становить 12%.

19 липня учасники дізналися номер своєї майбутньої квартири у восьмому муніципальному будинку по вул. Маяковського, на якому поверсі вона знаходиться та загальну площу квартири. Загалом було розподілено 38 квартир: 28 однокімнатних та 10 двокімнатних. Вартість одного квадратного метру загальної площі житла у цьому будинку становитиме 10930 гривень, тоді як середня вартість житла на комерційному ринку у поточному році становить 16,5 тисяч гривень.

20 липня ще 29 учасників за допомогою жеребкування дізнаються  номери своїх майбутніх квартир. 



Вулиці: МАЯКОВСЬКОГО


Переглядів: 4846
Поширень: 3

Останні новини