До уваги громадян, які перебувають на обліку в міській раді для отримання земельної ділянки

Наразі розпочинається процедура оформлення земельних ділянок громадянами, які відносяться до пільгових категорій та обліковуються у Вінницькій міській раді. 

Формування такого обліку розпочалось ще на початку 90-х років. Сьогодні в реєстрі міськради обліковується більше 10 тисяч громадян, в тому числі пільгових категорій, які мають право на отримання земельної ділянки, серед яких і учасники АТО та ООС. В зв’язку з обмеженістю придатних територій для забезпечення таких осіб ділянками у законний спосіб міська рада розглядає і територію Вінниці, і прилеглу до міста територію.

На засіданні міської комісії по розподілу земельних ділянок було вирішено розглядати частину території Агрономічної сільської ради. Це землі сільськогосподарського призначення, які перебувають у державній власності, і розпорядником яких є Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Комісією сформовано список осіб, які наразі можуть звернутись до розпорядника земель із клопотанням та документами стосовно оформлення права власності на земельну ділянку для ведення садівництва.

Такий список відображений в протоколі комісії по розподілу земельних ділянок між громадянами та затверджений рішенням виконавчого комітету №851 від 28.03 2019 року. Він базується на даті включення в список бажаючих на отримання земельної ділянки, всебічного вивчення питання та аналізу пакета документів комісією.

Першочергове право на отримання земельної ділянки мають, зокрема інваліди 1-ї і 2-ї групи, сім'ї загиблих в АТО (ОСС), що обліковуються у списках.

Тобто виконавчі органи міської ради супроводжують процес оформлення громадянами вільних земельних ділянок.

Щоб процес оформлення ділянок був організованим та зручним для вінничан, реєстрація людей відбувається згідно із затвердженим переліком у Прозорому офісі. До людей, які внесені у список комісією по розподілу земельних ділянок, телефонують працівники департаменту земельних ресурсів та запрошують до Центру надання адмінпослуг у відповідний день для подачі клопотань з метою подальшого оформлення документів на землю. Додаткову інформацію та консультації можна отримати за телефоном 53-12-07.



Переглядів: 6622
Поширень: 1

Останні новини